Точно 81 години след първата им поява на екран под режисурата на Уилям Хана и Джоузеф Барбера вечните съперници Том и Джери пак ще тресат киносалоните от смях – с добре познати слапстик сблъсъци и в нов, съчетаващ анимация и живо действие формат. Натирени от собствениците на Том, котаракът и неговият (не)приятел гризач стискат лапи и потеглят в различни посоки, но някак едновременно се озовават в Манхатън, където Джери си устройва петзвездно леговище в един от най-луксозните нюйоркски хотели – за ужас на гости и персонал. Играта на котка и мишка никога не е била по-забавна, особено когато в нея се включват и "човешки" зевзеци като Майкъл Пеня и Кен Джонг.

  
Европейското кино по правило дълбае в екзистенциалното с всички налични средства и Връзки на Даниеле Лукети не прави изключение. Драмата изследва под лупа взаимоотношенията в едно "нещастно по своему" италианско семейство, хаотично редувайки гледни точки и времеви периоди. Дългото пътуване из пресечените релси на брачния живот започва през 80-те, когато идилията на Ванда, Алдо и двете им деца е белязана от изневяра. Всичко сочи към раздяла, но прескачайки няколко десетилетия напред, откриваме, че брачната двойка е останала заедно в името на лоялността, но за сметка на прояждаща връзката горчивина. Продукти на тази добре прикрита разруха, порасналите им наследници трябва да открият собствен път към освобождаването от оковите на фамилната обремененост.


  
Чувствен любовен триъгълник в бохемската атмосфера на Париж в края на 19 век. За да изплати дълговете на баща си, Мари де Ередиа се омъжва за поета Анри дьо Рение, но е влюбена в друг поет, Пиер Луис, който е еротоман и голям пътешественик. Именно той ще я посвети в тайните на любовта и еротизма чрез една "фотографска" и литературна връзка, която ще измислят заедно.


  
Младият и неопитен работник Мартин Идън се влюбва от пръв поглед в дъщерята на богат индустриалец, Елена. Образованата и изискана млада жена скоро се превръща в идея фикс за Мартин, който се надява, че мечтата му да стане писател, ще му помогне да се издигне над скромния си произход и да се ожени за Елена. С решителност и упоритост младият работник прави всичко възможно, за да получи необходимото образование. След като получава помощ от по-възрастния си приятел, интелектуалецът с леви убеждения Рус Брисенден, Мартин попада в средите на социалистическата интелигенция, което ще доведе не само до неговото политическо пробуждане, но и до конфликт с Елена и нейния буржоазен свят.

  

Аз, Леонардо е завладяващо пътешествие в историята и времето, разкриващо мистериите зад най-големия гений, който света някога е познавал. Леонардо да Винчи – най-знаменитата и блестяща фигура на Ренесанса, изпреварил времето си и повлиял на всеки клон на познанието.