Това е телефон, създаден да преоткрие мобилната фотография и да я пренесе на следващо ниво със своята двойна камера. Тя ви позволява да улавяте супер ярки цветове и същевременно да правите изключителни черно-бели снимки с несравнима яснота, наситеност и автентичност.

Батерията на Huawei P9 е с капацитет от 3000 mAh – напълно достатъчна за улавяне на всеки важен кадър, за гледане в реално време на аудио или видео съдържание, за лайв стрийминг или друго. Освен това моделът вече се предлага и с ново зарядно, което зарежда батерията с до 30% по-бързо – така камерата в джоба ви винаги ще е готова за снимки.

Останалите технологични характеристики на P9 също са забележителни: 5.2-инчов IPS-NEO дисплей с Full HD резолюция, осемядрен HiSilicon Kirin 955 SoC процесор и операционна система Android 6.0 с Emotion UI 4.1 интерфейс.

Може да намерите Huawei P9 в златисто, сребристо и сиво, но най-новото предложение на марката е синьо. Да, синьо. Макар да звучи малко необичайно за цвят на телефон, компанията вярва, че ще бъде оценено високо от всеки, който държи смартфонът му да има красива и стилна визия. Новият син цвят привлича със своята мекота и придава съвсем друг вид на флагман устройството от портфолиото на Huawei за тази година.

Стилният дизайн със заоблени ръбове (постигнати чрез технология, ползваща диамант) и 2.5D стъклото на екрана правят P9 едновременно практичен, удобен и красив. Неслучайно моделът носи титлата Европейски потребителски смартфон за 2016-17 на Европейската асоциация за образ и звук (EISA). Huawei печели награда в тази категория за четвърта година поред – висока оценка за визията на компанията да предлага най-доброто качество и дизайн, без компромиси.