ENDLESS SUMMER

Ако филмът Кенди от 1968 имаше саундтрак от 2011, Ева Аулин щеше да търси смисъла на живота на фона на точно това парче – сингъл от първия албум на дуото, Creatures of an Hour, който побира популярни ретро мотиви от 60-те в по-модерна рамка. Най-силният сезон на Endless Summer обаче започва, когато попада в реклама на Nokia Lumia и кара хиляди хора да се питат "коя е тази песен", опитвайки се да я уловят с Shazam.
THE TRIP

С мелодия, която сякаш ще се изплъзне, ако не направиш усилие да я стиснеш в ума си, тази 6-минутна сага за пътуването носи есенцията от стилове на Still Corners. Част от албума Strange Pleasures от 2013, тя е от онези песни, които намираш случайно в някоя самотна нощ до чаша уиски, попиваш думите "Time has come to go/ Pack your bags, hit the open road" и си казваш "да, точно това искам". Докато се усетиш, си я превъртял около милион пъти, а чашата отдавна е празна между дългите китари, мъгливия вокал и акустичните отсечки.
LOST BOYS

Докато записват Dead Blue, Теса чете биографията на Брайън Уилсън от Beach Boys, гледайки към Ламанша от къщата на плажа, която са наели. С този албум решават да прекодират музиката си и това се усеща с металните ефекти в Lost Boys. Най-вероятно са мислели за веселите парчета на бандата и скритото зад тях психично заболяване на Уилсън. "There’s good and evil in their eyes/Lost boys/I love those lost boys", казва песента, а ние се сещаме и за изгубените момчета от Питър Пан в малко по-греховна светлина.
BLACK LAGOON

Паркират сред пустините на Тексас, за да открият пейзажите, които после рисуват с ноти в последния си албум Slow Air. Записват го в Остин, но обикалят дълго из Щатите в търсене на правилния път към него и очевидно го намират. В сингъла Black Lagoon гласът на Теса ни повежда почти като шепот в ухото към необитаемо място, след като китарното интро на Грег ни е подготвило достатъчно добре за собствената ни компания, която върви идеално с мириса на бензин.

Still Corners са в Sofia Live Club на 19 ноември от 21:00 за 30лв от eventim.bg