Приложно изкуство

Тройката ни този път не става за ядене, работи с докосване и е по-умна от нас – хитри безплатни приложения, които правят телефоните ни по-полезни, а живота по-лесен. Освен това са пичове – разбират се еднакво с iOS и Android.

Weather Neue

Нямаме нищо против детайлните приложения за времето, но реално погледнато, колко често ни трябва бързо да разберем скоростта на вятъра или градусите по минути за следващите пет дни? Weather Neue е свеж въздух в приложенията за прогнозата – и то изкарва всички тези данни, но дизайнът му позволява да видим веднага най-важното. Освен това, признаваме си, картинките на този тип апликации ни омръзват бързо, така че предпочитаме красивите шрифтове и изчистени графики на Neue. Съчетанието от функционалност и страхотен интерфейс никога няма да остарее.

Word Lens

Бъдещето е тук! Е, засега само на английски, но скоро и на други езици. Функцията е част от приложението Google Translate и с нея превеждаме всичко, когато пътуваме – просто снимаме текста и получаваме моментален превод в ефир. Няма да повярваме, ако не сте ахнали още миналата година, когато се появи видеото за тази технология, а ето, сега е в ръката ни. Бонжур, френски менюта, вече ви четем без разговорник! Естествено, крайно полезно е да имаш това приложение в джоба си не само на път – разпознава и превежда текст винаги и навсякъде (да, и от екрана на компютъра, ако чак толкова ви мързи).

Pocket

Честно, изморили сме се вече да си пращаме имейли с линкове към интересни статии. Не че нещо, но все ги оставяме за по-късно, а този митичен момент така и не настъпва. С облекчение открих­ме Pocket – с него запазваш статии, видеа, блог постове и всичко, което си харесаш в нета, а после четеш без връзка с мрежата. Например между станциите на метрото, където обхвата се губи. Или където и да е другаде – нали това е идеята. Системата е измислена умно със синхронизация между всички устройства, лесно отбелязване на вече четеното и още куп неща, за които не бихме се и сетили.