WE ОТ ARCADE FIRE

Бандата винаги е звучала прекалено голяма за всяка една зала, но с We сякаш успява да стане дори по-масивна. И то с помощта на тишината. От части вдъхновен от руския дистопичен роман Ние на Евгений Замятин, в който граждани живеят в стъклени апартаменти, а целият им ден е предварително планиран от алгоритъм, албумът е по-скоро замах срещу съвремието, а не приемане на такова, каквото е. Минава през ехото, оставено от пандемията, а после се намира при разказа за умиращата американска империя в End Of The Empire I-IV. В края си обаче Бътлър и останалите членове на Arcade Fire намират своя оптимизъм през блестящ алт-рок и научнофантастично диско, с което пак искат да се върнат на влакчето на живота с when everything ends, can we do it again?.

HOW TO LET GO ОТ SIGRID

След като норвежката поп звезда доведе Bring Me The Horizon за сингъла Bad Life, който вече виждаме как хиляди наранени души крещят срещу нея на концерти, ни стана интересно какво ни е приготвила в новия си албум How To Let Go. С две думи – денс поп рубини, примесени с балади, достойни за стадиони. С лесно смилаемите текстове, които ни се струва, че сме чували и преди, Sigrid все пак ни казва да прегърнем ситуацията в целия ѝ хаос и да си кажем „това е животът“. И точно затова ще се направим, че не чуваме клишето. Това е поп в най-чистата му форма през 2022 и може би точно така трябва да звучи. Но ако имаше още малко зъби, щяхме да дадем 5 от 5 за How To Let Go.

BLUE WATER ROAD ОТ KEHLANI

Копнеж в 13 песни е един от начините да опишем blue water road от Kehlani. В аренби бийтове с поп оттенък и китарни теми, албумът остава верен на предни влияния, но тук се прилагат по-смело, чувствайки се напълно удобно между добри вокални линии, рапиране и синтезаторна грация. С този албум Kehlani се надраства, като се сгушва в любовта и комфорта, разширявайки звуковата си палитра в крачка със силни бас линии.