Вече традиционният Пролетен базар на книгата и тази година ще предложи на многохилядната си публика над 1000 кв. м. разходка сред книгите, представяйки близо 100 български книгоиздатели и книготърговци.

В рамките на шестте дни на изложението, в Национален дворец на културата, както и на различни места в София ще се проведат над 55 събития – премиери на книги, четения и срещи с повече от 50 български автори.

24 май (вторник)

Изложба на фотографии от книгата Нови 101 отбивки
Фотографска изложба на различни дестинации, описани в книгата Нови 101 отбивки на Иван Михалев и Елина Цанкова. 44 авторски фотографии от спиращи дъха места в България.
Представя: Михалев, Цанкова и изд. Сиела
Място: ляв полуетаж, НДК

11:00
Официално откриване на Пролетния базар на книгата

Място: Централно фоайе, НДК

11:00
Среща с автограф с Георги Господинов и Там, където не сме

Новата поетическа книга от Георги Господинов събира стихове, писани през последните десет години и неиздавани досега. В стихосбирката има нещо от личната и световна меланхолия на Физика на тъгата, от новата тревожност в градовете на света.
Представя: изд. Жанет 45
Място: щанд 327

16:00
Представяне на сборника Черга пъстроцветна

Сборникът съдържа 50 разказа и 50 стихотворения на 66 български автори от различни страни, публикувани през 2015 в литературната рубрика на базирания в Чикаго български информационен портал www.еurochicago.com.
Представя: Дарителски фонд Черга пъстроцветна
Място: сцена / ляв полуетаж, НДK

17:00
Книга с автограф – Мирела Иванова

Мирела Иванова – знаково име на модерната българска и европейска поезия, събира в книгата Площад България най-представителните си, провокативни и прозорливи публицистични текстове, писани през годините за Дойче веле.
Представя: изд. Хермес
Място: щанд № 328

18:00
Книга с автограф – Владимир Зарев

Владимир Зарев е един от най-четените съвременни български писатели. Автор е на емблематичните романи Светове, Лето 1850, Разруха, Орлов мост и др. Негови творби са превеждани в Германия, Русия, САЩ, Чехия, Полша, Унгария, Румъния, Турция, Хърватия, Сърбия.
"Владимир Зарев е изключително явление в българската литература." – в. Нойе Цюрхер Цайтунг
Представя: изд. Хермес
Място: щанд № 328

19:00
Годишни награди Рицар на книгата

Наградите Рицар на книгата са израз на признателността на Асоциация Българска книга към хората, чиято ежедневна работа през изминалата година е била свързана с книгите. Техните идеи, творчество и най-вече упорит труд помагат на българските книги да стигнат до читателите и да получат уважението и популярността,които заслужават.
Представя: Асоциация Българска книга
Вход с покани.
Място: Литературен клуб Перото, НДК

25 май (сряда)

14:00-20:00
Среща с Анастасия Димитрова

Анастасия Димитрова е тренер в Работилница за личностно развитие ЗЕНОМ, водещ на интелектуалните тренинги Скоростно четене, Суперпамет-Мнемоника, семинар-телесна практика Гимнастика за мозъка и вечери на творческите и интелектуални игри ИгрУм. Заповядайте да зададете своите въпроси.
Представя: изд. Инфодар
Място: щанд № 331

17:00
Представяне на Глава, пълна с радост – сборник с разкази на младия черногорски писател Огнен Спахич

Книгата е носител на Наградата на ЕС за литература за 2014 година.
Представя: изд. Ера
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

17:30
Представяне на романа Адвокатът на лудите на Владо Любенов

"Нима това не е играта, която играем всички напълно съзнателно? Лудостта да бъдем себе си и покорството да бъдем каквито ни искат околните. Във всеки случай почвам да си мисля, че това е една способност на духа, бих казал талант, който не всекиму е даден. Талантът да бъдеш луд, когато си пожелаеш…" – из книгата.
Представя: изд. Жанет 45
Място: щанд № 327

17:30
Книга с автограф – Недялко Славов

Недялко Славов е автор на сборници с поезия, разкази, пиеси и романи. Творбите му са превеждани на английски, немски, руски и гръцки. Носител е на различни национални награди за поезия и проза, сред които Хр. Г. Данов за романа Фаустино, Хеликон за романа 432 херца, награда Пловдив за романа Портрет на поета като млад и др. Авторът има особено място в съвременната българска литература. Експресивен и изключително метафоричен, стилът му го поставя извън обичайните литературни практики.
Представя: изд. Хермес
Място: щанд № 328

18:00
Премиера на книгата с разкази на полския писател Януш Рудницки Смъртта на чешкото куче в рамките на проекта Разказът – един пренебрегван жанр, подкрепен от Програма Креативна Европа на ЕК

Януш Рудницки е полски писател, роден в Силезия и живеещ в Хамбург, след като е принуден да напусне Полша през 1983 като активист на Солидарност. В първата част от разказите в сборника Смъртта на чешкото куче той представя дръзки, провокативни, тъжни и гротескни текстове за живота на емигранта, а във втората обследва мита за Писателя и Артиста чрез разкази за съдбата на Андерсен, Джеймс Джойс, Алба Малер и др.
Представя: изд. СОНМ
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

18:30
Книга с автограф – Васил Георгиев

Васил Георгиев е един от най-четените, оригинални и модерни съвременни български писатели. Носител е на две от най-престижните литературни награди – Хеликон 2011 – за сборника с разкази Деград и Български роман на годината 2013 – за Апарат. Новата му книга – Екс орбита е иронична антиутопия, към която ни тласкат съвременната масова култура и политика. В същото време Екс орбита е увлекателен и динамичен биопънк роман.
Представя: изд. Хермес
Място: щанд № 328

18:30
Премиерата на книгата на Майкъл Фрейн Стремглаво

Майкъл Фрейн е водещ английски писател, драматург и журналист. Романите му досега не са превеждани в България. Роден е в Лондон през 1933. Журналист и общественик, Фрейн пише 12 романа, над 30 пиеси, ред публицистични и биографични трудове. Печели 20 големи британски и световни награди за литература и драматургия. Изтъкнат преводач на руска класическа литература. Романът Стремглаво е блестяща проза с драматургичен щрих и елемент на историческо разследване. Млад лондончанин, философ и университетски преподавател, попада на картина, за която предполага, че е отдавна загубен шедьовър на Питер Брьогел Стария.
Представя: изд. Кибеа
Място: Литературен клуб Перото, НДК

19:00
Представяне на стихосбирката Разумът на съня от Иван Кулеков

"Писнало ми е да слушам, че обществото ни е заспало и някакви хора, които сън не ги хваща, ТРЯБВА да го събудят. Какво е животът, стои като въпрос пред всеки индивид. Правилен отговор няма." – Иван Кулеков
Представя: изд. Жанет 45
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

19:00
Среща с автограф с авторката на Невидимата жена – Клеър Томалин

Харизматичната Клеър Томалин нашумя с биографиите на творци като Чарлс Дикенс, Томас Харди, Джейн Остин и Катрин Мансфийлд. Невидимата жена. Историята на Нели Търнан и Чарлс Дикенс разказва за тайната любов на големия викториански писател и е увенчана с редица престижни награди за постижение в областта на биографичния жанр, в т.ч. Джеймс Тейт Блак Мемориъл от 1990, наградата на Ен Си Ар за документална книга на 1991, както и награда Хоторндън.
Представя: изд. Колибри
Място: Литературен клуб Перото, НДК

26 май (четвъртък)

9:00 – 17:30
Международна конференция на организациите за репрографски права (IFRRO)
Организатор: РЕПРО БГ и Асоциация Българска книга
Място: зала 7, ет.5, НДК

14:00 – 20:00
Среща с Анастасия Димитрова

Анастасия Димитрова е тренер в Работилница за личностно развитие ЗЕНОМ, водещ на интелектуалните тренинги Скоростно четене, Суперпамет-Мнемоника, семинар-телесна практика Гимнастика за мозъка и вечери на творческите и интелектуални игри ИгрУм. Заповядайте да зададете своите въпроси.
Представя: изд. Инфодар
Място: щанд № 331

16:00
Представяне на Шекспировската трагедия и Salve Deus Rex Judaeorum

Шекспировската трагедия представят лекциите на един от най-изтъкнатите експерти по шекспировската проза за всички времена –
А. С. Брадли, а Salve Deus Rex Judaeorum е дело на първата официално постановена английска поетеса – Емилия Ланиър. Книгите ще представят съответно проф. Александър Шурбанов и Владимир Трендафилов.
Представя: изд. Изток-Запад
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

17:00
Представяне на Стихотворения и Книги на отраженията от Инокентий Аненски

За пръв път на български език издателство Захарий Стоянов отпечата два тома с творби на Инокентий Аненски – Стихотворения и Книги на отраженията. Съставителството и превода са на поетесата Валентина Радинска, а предговорът е от големия руски критик и изследовател проф. Владимир Смирнов.
Представя: изд. Захарий Стоянов
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

17:30
Книга с автограф – Ивинела Самуилова

Ивинела Самуилова е автор на пет книги, които бързо се наредиха сред най-търсените заглавия на българския книжен пазар. Животът
може да е чудо, Ако животът не е чудо, Къде отиваш, пътнико?,
Жената, която търсеше любовта
и Гатанки от небето са отличени с най-важната от всички награди – любовта и признанието на читателите. Те определят книгите на Ивинела Самуилова като "завладяващи и провокиращи", "жизнени, пробуждащи и мотивиращи", "не робуват на клишета", "действат като терапия", "променят отношението към живота", "зареждат, учат и вдъхновяват".
Представя: изд. Хермес
Място: щанд № 328

18:00
Представяне на Точки на пресичане на известната австрийската авторка Марлене Стрерувиц

Точки на пресичане е първата книга на Марлене Стрерувиц, преведена на български език. Една от най-ярките представителки на съвременната европейска проза и драматургия предизвиква фурор с романа си за богатството и опустошението, за секса и раздялата…
Представя: изд. Гея-Либрис
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

18:00
Среща с автограф – Росен Карамфилов

Заповядайте, за да се срещнете с един от поетите на младите – Росен Карамфилов и с новата му стихосбирка Церебрална поезия. "Писането на Росен Карамфилов е екстремно – в тягата си както към любовта, така и към смъртта. Опит да се стигне докрай и от този край да се говори много лично и болезнено. Осмеляваща се книга." – Георги Господинов
Представя: изд. Жанет 45
Място: щанд № 327

18:30
Книга с автограф – Вероника Денева

В писателското поприще Вероника Денева дебютира през 2010 с романа Един друг живот. С него тя впечатлява журито на Националния литературен конкурс Хермес за млад автор и печели първо място. Вторият й роман Сценарий за бъдеще затвърждава позицията й на автор и нейният читателски кръг нараства. Живот на паралел e третият й роман.
Представя: изд. Хермес
Място: щанд № 328

18:30
Книга с автограф – Васил Стефанов

Среща с писателя Васил Стефанов – Слона и премиера на дебютния му сборник с разкази Клубът на гъсоците.
Представя: изд. Унискорп
Място: НАТФИЗ, голямата кинозала на ул. „Раковски“ № 114 – в двора

19:00
Представяне на новата книга на Иван Стамболов – Сула Янаки Богомил. Загадката на иконата и слънчевия диск

Криминален роман с елементи на политически трилър. Спира дъха на онези, които не знаят за какво става дума, а онези, които знаят, направо припадат.
Представя: изд. Гутенберг
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

19:00
Среща с автограф – Людмила Миндова и стихосбирката Животът без музика

"Отривиста, жизнена и честна към думите, новата книга на Людмила Миндова не се чете, тя се живее." – Илко Димитров
Представя: изд. Жанет 45
Място: щанд № 327

19:00
Среща с Дария Карапеткова и нейната книга За PRевода

Дария Карапеткова е изтъкнат преводач от италиански език, литературен критик, преподавател в СУ Св. Кл. Охридски. Сред преведените от нея автори са творци като Елена Феранте, Тициано Терцани, Бепе Севернини, Изабела Албрици. Носител е на наградата на Факултета по славянски филологии за дебютна литературоведска книга, както на Съюза на преводачите за изследване в областта на теорията и критиката на превода. Член на Съюза на преводачите в България.
Представя: изд. Колибри
Място: Литературен клуб Перото, НДК

22 май (петък)

10:00
Представяне на новата ваканционна книжка за след 3. клас от поредицата Вълшебно лято

Скъпи деца, заповядайте на детективска среща с кучето Лупо – главен герой в новата ваканционна книжка за след 3. клас от поредицата Вълшебно лято. С помощта на автора на поредицата – детската писателка Петя Кокудева, ще разследваме случаи и ще помагаме на Лупо при издирването на фокусника господин Аладин и крадеца на думи Фантомас.
Очакваме ви!
Представя: изд. Просвета
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

14:00-20:00
Среща с Анастасия Димитрова

Анастасия Димитрова е тренер в Работилница за личностно развитие ЗЕНОМ, водещ на интелектуалните тренинги Скоростно четене, Суперпамет-Мнемоника, семинар-телесна практика Гимнастика за мозъка и вечери на творческите и интелектуални игри ИгрУм. Заповядайте да зададете своите въпроси.
Представя: изд. Инфодар
Място: щанд № 331

17:00
Представяне на Баснописецът. Басни за нови времена на Атанас Звездинов

Поетът Атанас Звездинов все повече набляга на басните за нови времена и вече е получил признанието за новаторството си да постига художествени внушения чрез "изповедите" и "взаимоотношенията" на философски категории, предмети и абстрактни понятия, с което обновява и доразвива този хилядолетен жанр. Доказателствата за всичко това ще намерите в книгата на издателство Захарий Стоянов
Представя: изд. Захарий Стоянов
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

17:30
Книга с автограф – Александър Чобанов

Александър Чобанов работи като сценарист на телевизионните сериали Под прикритие, Четвърта власт, Дървото на живота и др. Автор е на няколко книги, сред които сборника с разкази Колекция 18, който през 2008 печели голямата награда Южна пролет за дебют на годината. През 2013 под знака на ИК Хермес излезе романът му Хлапета, а през 2015 сборникът с разкази Квантова градина.
Представя: изд. Хермес
Място: щанд № 328

18:00
Представяне на новия сборник с разкази на Георги Томов Всичките дни

Представя: изд. Сиела
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

18:00
Среща с автограф – Боряна Кацарска и стихосбирката Милост към езика

"Боряна Кацарска има памет за езика на предците си (биологични или литературни), но и когато се обръща към стиховете на други автори, с които усеща "родство по избор", нейните стихове говорят на свой език и с особено внимание към поетическата форма." – Иван Цанев
Представя: изд. Жанет 45
Място: щанд № 327

18:30
Книга с автограф – Петя Александрова

Петя Александрова е българска журналистка и писателка. Автор е на 7 книги с поезия и проза за възрастни и 19 сборника с приказки и поезия за деца. Стиховете ù са превеждани на английски, полски, румънски, руски, словашки и турски език. Тази година излезе книгата й България в потури, но с цилиндър. В нея Петя Александрова ни поднася историите си с чувство за хумор, провокирайки любопитството и интереса на читателите още с първите редове.
Представя: изд. Хермес
Място: щанд № 328

19:00
Представяне на новата стихосбирка от Константин Трендафилов За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?

"Чувам, че сме били последното свободно поколение на Земята. Дали е така, не зная, но зная друго – краят на света винаги се отлага от Поезията и от Поетите. Радвам се за тази прекрасна книга и за този така талантлив млад човек, Константин Трендафилов. Добре дошъл в невидимата Съпротива на стиховете, Поете!" – Недялко Славов
За книгата ще говори Марин Бодаков.
Представя: изд. Жанет 45
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

28 май (събота)

11:00-14:00
Среща с автограф – Юлия Спиридонова
Една от най-популярните български детско-юношески писателки – Юлия Спиридонова, ще зарадва тийнейджърите с лични посвещения в Тина и половина, Графиня Батори и Макс, както и в новия й роман Кронос. Tоя нещастник!, а по-малките читатели – в приказките Бъди ми приятел и Каква магия крие се в снега.
Представя: изд. Кръгозор
Място: щанд № 323

11:00-20:00
Среща с Анастасия Димитрова

Анастасия Димитрова е тренер в Работилница за личностно развитие ЗЕНОМ, водещ на интелектуалните тренинги Скоростно четене, Суперпамет-Мнемоника, семинар-телесна практика Гимнастика за мозъка и вечери на творческите и интелектуални игри ИгрУм. Заповядайте да зададете своите въпроси.
Представя: изд. Инфодар
Място: щанд № 331

12:00
Представяне на Нови 101 отбивки от Иван Михалев

Представя: изд. Сиела
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

13:00-15:00
Представяне на Ото е носорог от Оле Лун Киркегор

Оле Лун Киркегор (1940-1979) – датски писател, автор на романи за деца и юноши. Признат класик, създател на вселена от универсални и непреходни истории за находчиви и палави хлапета, истории, които подсещат всички нас – заетите и забързани възрастни, че не бива да забравяме как да бъдем деца. Киркегор е работил като учител в начално училище и затова не е случайно, че играещите деца и особено щуротиите на момчетата са били за него често извор на творческо вдъхновение. Всички негови книги са забавни, фантастично пригодни за четене на глас, но също и лесни за самостоятелно четене, дори и за онези, които все още нямат много опит. Наричат Оле Лун Киркегор истински продължител на андерсеновите традиции, критиците твърдят, че с него могат да бъдат сравнени единствено големите Туве Янсон и Астрид Линдгрен.
Представя: изд. Дамян Яков
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

13:00
Среща с автограф – Васил Панайотов и романът Убиец

Подгласникът в риалити формата Ръкописът по БНТ – Васил Панайотов с романа Убиец, раздава автографи на щанда на Сиела.
Представя: изд. Сиела
Място: щанд № 111

14:00
Ученици от 81 СОУ Виктор Юго ще представят приказката за котарака Шарл – котешкия весел крал.

Кралят и неговият съветник Бебо са симпатични лакомници, но имат некадърен готвач. С помощта на вълшебната си пудриерка Слънчевата фея открива котарака Лео, който е хитър ловец и чевръст рибар. Кралят е удивен от новия си готвач и кани Слънчевата фея на пиршество.
Представя: изд. ЖАР-Жанет Аргирова
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

14:00
Среща с автограф – Георги Бърдаров и романът Аз още броя дните

Победителят в риалити формата Ръкописът по БНТ – Георги Бърдаров с романа Аз още броя дните, раздава автографи на щанда на Сиела.
Представя: изд. Сиела
Място: щанд № 111

14:00
Между писането и професията – среща разговор с Васил Георгиев, Александър Чобанов и Иван Русланов

Издателска къща Хермес ви кани на среща разговор Между писането и професията с трима успели и талантливи писатели – адвоката Васил Георгиев, сценариста Александър Чобанов и журналиста Иван Русланов. Как съчетават писането със сериозните си професии, ще ни разкажат самите те.
Представя: изд. Хермес
Място: Литературен клуб Перото, НДК

15:00
Представяне на Богомилството – светлината на бездната от Светлозар Жеков

Книгата разказва историята на едно чисто Христово учение, създадено в България, разпространено във Византия и по–голямата част на средновековна Европа. Потърсен е отговор на въпросите: Може ли богомилското движение да бъде рестартирано?; Защо Богомилството се е появило в България и сред българския народ?; Как създателите на учението са определили територията и народите, където да се разпространи учението, веднага след неговото утвърждаване в България?; Богомилите действително ли са създали лозунга "Равенство, Братство и Свобода", както твърдят някои автори?
Представя: изд. Асеневци
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

15:00
Представяне на книгата Педагогиката на Учителя Беинса Дуно

Представя: изд. Хелиопол и Културна асоциация Беинса Дуно
Място: щанд № 214

15:00
Среща с автограф с датския писател Йенс Кристиан Грьондал и Тишина през октомври

Йенс Кристиан Грьондал е сред най-значимите имена на съвременната датска литература. Неговите майсторски, психологически плътни романи са преведени в десетки страни по света, а колекцията от награди и положителни рецензии е свидетелство, че талантът му се радва на признание както от критиката, така и от широката публика. Събитието е част от XXI Салон на изкуствата.
Представя: изд. Колибри с участието на д-р Надежда Михайлова – ръководител на Център за научни изследвания и информация Ханс Кристиан Андерсен.
Място: Литературен клуб Перото, НДК

15:30
Книга с автограф – Иван Русланов

Иван Русланов е един от най-младите и талантливи автори на Хермес. Работи като журналист в БНР. Новата му книга Среднощни светлини е роман за истинското в хората. За това, което остава от нас след една несподелена любов. И за всичко, което пропускаме, докато се опитваме да постигнем намеренията си. Защото понякога трябва просто да поспрем и да обичаме.
Представя: изд. Хермес
Място: щанд № 328

16:30
Книга с автограф – Емил Андреев

Текстове на Емил Андреев са преведени на английски, полски, румънски, сръбски и словашки. Пиесите му са поставяни в различни театри в България, в това число в Сатиричния театър в София. Съсценарист е на сериалите Под прикритие (втори сезон) и Четвърта власт. Сборникът Боби Блажения и Другия американец включва в себе си необикновени разкази и повести. В текстовете се преплитат множество магически и фолклорни елементи, умело вплетени в един привидно реалистичен контекст. Андреев умее да разказва по изключително обаятелен и вълшебен начин. Описва ни щастливи, безрадостни и дори трагични съдби. Авторът се вълнува от всичко необикновено, от всичко, граничещо с безумието. Героите му стигат до висоти и падения, а ние съпреживяваме радостите и неволите им, което несъмнено оставя дълбоки следи в душите ни.
Представя: изд. Хермес
Място: щанд № 328

17:00
Представяне на две книги на Деян Енев: Християнски разкази и Мария от доц. д-р Калин Михайлов

Представя: изд. РИВА и фондация Комунитас
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

17:30
Книга с автограф – Светлина Фотева и стихосбирката Метафизика на любовта и раздялата

"Поезията на Светлина Фотева разкрива крехкостта на опитите ни да изградим мостове над бездните на съществуването. Богатството на нюанси в болезнената изящност на тези стихове създава поетическо пространство, достатъчно обширно, за да побере несъвършенствата на света и все пак да остави място за надеждата." – Петър Чухов
Представя: изд. Жанет 45
Място: щанд № 327

17:30
Книга с автограф – Иво Топалов

През последните няколко години Иво Топалов се занимава усилено с личностно развитие. Организирал е беседи, представяния и събития с множество международни и български автори. Призванието му обаче е да пише и разказва истории. Автор е на книгите Полетът на орела и Докторът.
Представя: изд. Хермес
Място: щанд № 328

18:00
Представяне на най-новите книги от поредицата Дунав – обединени в литературата

По следите на Свещения Граал, Живот и VS са различни и като светоглед, и като стил и дори жанрово, макар всички да се определят като романи. Автори на тези творби са неописуемият сръбски писател и журналист Светислав Басара, Давид Вагнер – известен представител на младите немска литература, който разказва за преживяната от него трансплантация на черен дроб, и една от най-популярните унгарски поетеси и писателки – Жужа Раковски, чиято книга описва живота на знаменития унгарски поет и
бохем граф Шандор Вей (1859 – 1918), когото трагични житейски обстоятелства принуждават да разкрие, че е всъщност графиня Шаролта Вей. С преводачите на книгите ще разнищваме предизвикателствата в работата им. Заповядайте!
Представя: изд. Гея-Либрис
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

18:30
Книга с автограф – Иван Димитров и романа му Софийски дует

"Софийски дует ме накара да си спомня какъв исках да искам да бъда – безкомпромисен, млад и неуязвим. Романът трескаво ме пришпори през очарователните софийски хора, покриви и улици. През борбата на човека с матрицата. През безпътицата на твореца. Не съм сам в космоса – това ми казва романът на Иван Димитров. Но това, вместо да ме радва, ме кара да се замисля – така е написано." – Васил Георгиев
Представя: изд. Жанет 45
Място: щанд № 327

19:00
Литературно четене 25 години Литературен вестник

Представя: Литературен вестник
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК

29 май (неделя)

11:00
Книга с автограф – Петя Кокудева и Питанки

В неделя ще можете да се срещнете с Петя Кокудева и нейните Питанки. Тя ще ви очаква с новата си книжка на щанда на издателство Жанет 45. Не забравяйте да намислите и свои питанки, сега му е времето! Питанка е малко момче с шапка на пилот, което не престава да задава въпроси. Колко ли небета има над нашето? Дали страшилищата също се страхуват? Как се става откривател? Думите имат ли ваканция?…
Представя: изд. Жанет 45
Място: щанд № 327

11:00-14:00
Среща с автограф – Юлия Спиридонова

Една от най-популярните български детско-юношески писателки – Юлия Спиридонова, ще зарадва тийнейджърите с лични посвещения в Тина и половина, Графиня Батори и Макс, както и в новия й роман Кронос. Tоя нещастник!, а по-малките читатели – в приказките Бъди ми приятел и Каква магия крие се в снега.
Представя: изд. Кръгозор
Място: щанд № 323

13:00
Представяне на най-новите книги на издателство Прес

Издателство Прес представя най-новите си книги: АБВ Книжка за буквите със стихчета от любимите поети Леда Милева и Дядо Пънч, Агенция за родители, Моята вълшебна чантичка, Моята захарна чантичка, Моден Уинкс дизайнер, Непохватковците забъркват каша в зоопарка. Специален гост ще бъде любимецът на децата Дядо Пънч. Той ще представи своите книжки Цар Футбол и Пъстър джунглевард, ще чете стихове и ще дава автографи. Събитието ще се огласява от звънливите песни на вокална група Смехоранчета.
Представя: изд. Прес
Място: сцена / ляв полуетаж, НДК