Защо решихте да наречете концерта В?необятното?
Имам пиеса с това име в един от моите дискове?– Срещнато по пътя, който е съвместен с Йордан Радичков и сигурно ще я изпълня в програмата. Идеята на концерта е да свържа музика, която съм писал за театъра, за филми, за мое удоволствие, с музиката ми за квартета, с който ще свиря?– Христо Йоцов (ударни), Михаил Йосифов (тромпет), Румен Тосков (пиано), плюс щрайха?– камерния оркестър Примо под диригентството на Илия Михайлов. Ще подредя драматургично композициите, така че публиката да се абстрахира от действителността и ежедневните си мисли и да отпътуваме заедно в необятното.

Чия беше идеята да включите и струнен оркестър?
Това е идея, която се роди преди години в нюйоркското метро, в разговор между мен и диригента Илия Михайлов. Докато пътувахме от спирка до спирка, уговорихме се един ден да направим нещо заедно. И ето че сега ще го реализираме.

Преди месец участвахте във второто издание на Drum and Jazz, какво ви провокира към този експеримент със стила дръменбейс и ще продължите ли в тази насока?
Това е провокация, която дойде от моя приятел Иво Христов, който е художник и дизайнер. Той пък е провокиран от своята дъщеря. Може би тази година ще се появи диск?– ремикс, именно в стил дръменбейс. Това беше вид предпремиерно показване на част от музиката ни с Иван Шопов?– Cooh. Изпълнението се хареса и това ни дава сила да продължим с по-сериозни изяви.

Освен на кавал свирихте и на тромпет?– това дали е заявка за ново амплоа?
От време на време просвирвам и на дудук, на мелодика, на гайда. Човек не знае какво му се прави и какво ще му се прави в бъдеще. В момента имам интерес към този инструмент, още повече че имам щастието да свиря заедно с големия наш тромпетист Михаил Йосифов. Свиренето му ме кара да любопитствам в тази посока. Имам чувството, че съм влюбен в този инструмент и тази любов сигурно ще е доста дълга.

Бяхте първият музикант, който безвъзмездно записа радиоклипове за първия сайт за онлайн дарения. Как се отнасяте към благотворителността и това, че тя често се проявява само около празници?
Благотворителността трябва да бъде целогодишна и през целия живот?– за всеки персонално, разбира се, когато има възможност. Организацията в държавата обаче не е гаранция за набавяне на средства в тази посока. Затова човек сам трябва да инициира такива жестове. Аз например подготвям благотворително турне през април?– за някои от музикалните училища. Искам да направя концерти, които да са безплатни за учениците, а не за публиката.

От броени дни България е член на ЕС. Какво очаквате като творец?
Отдавна имам връзки с Европа и света. Ще продължа да се занимавам с моята музика. За мен самия oчаквам нови приятелства и открития на оригинални идеи на музиканти, с които да направим нещо съвместно, красиво, в което да има частица и от нашата култура.