Навитакът | Yes Man
от 16 януари

В новия си филм Джим Кери забравя, че е пораснал вече за изпълнения в стил Айс Вентура и вместо да продължи посоката на Числото 23 например, се връща назад към лесните смешки. Навитакът е по биографичен роман за един ужасно предпазлив банков чиновник, който решава да преобърне съдбата си, казвайки “да” на всяко предложение – на практика това означава твърде много дадени заеми и секс със застаряващата съседка.

Подземен свят 3: Възходът на върколаците | Underworld: Rise of The Lycans
от 23 януари

По новата мода третият Подземен свят превърта ролката към началото на историята, за да обясни какво толкова е станало векове назад, че вампирите и върколаците не могат да се дишат. Кръв и мрак във филма има пак както си трябва, заплита се и нова любовна история в черно, но прелестната вампирка Кейт Бекинсейл отсъства от картинката и всичко някак губи цвят.

Легендата за Десперо | The Tale of Despereaux
от 23 януари

Първо бяха рибите, после пингвините, сега са мишките. След Рататуи и Отнесени, новата миша анимация разказва за храбрия и големоух Десперо, който се сдушва с плъха авантюрист и аутсайдер Роскуро и тръгва да спасява нещастната принцеса Пеа – в микс от приказна фантастика, драма и комедия.

Съмнения | Doubt
от 30 януари

Съмнения е наградена с Пулицър пиеса, която минава от Бродуей към киното под режисурата на своя автор и след 4-те си номинации за Златен глобус (за актьорите и сценария) вероятно ще протегне пръсти и към оскарите. Историята е за католическо училище през 60-те, в което задушената от консерватизъм и злоба директорка влиза в схватка с един малко по-либерален отец, вярвайки, че той има греховни симпатии към ученик. Люта игра на Мерил Стрийп срещу Филип Сиймор Хофман.

Рокенрола | RocknRolla
от 30 януари

Новият филм на Гай Ричи, от който чакаме да измие лошия вкус след Револвер, да върне здравия британски хумор и да ни замирише пак на димящи дула. Играта между дребни риби и големи гангстери се върти около едно парче лондонска земя, 7 милиона, които минават от джоб в джоб, и едно друсано рокерче, което разваля сметките на всички. Ричи обещава от това да излезе трилогия, но не се е заредил с достатъчно известни муцуни – повече изпъква само релефният спартанец от 300 Джерард Бътлър, тук с кодово име Едно Две.