Как мина състезанието, какво се случи?
Всичко се разви в три дни. Много хора знаеха само за финала, но си имаше два дни елиминации по 11 души – това прави един футболен отбор. И конкуренцията хич не беше слаба.

Ти с какво ги размаза?
Не знаех много какво ще пускат другите. Аз избрах неща, които на мен много ми харесват. Не съм се чудила какво ще впечатли журито или нещо такова. Много ми е трудно да определя стила си – малко по-напредничав, а не класически хаус. Пусках и от модерния минимъл, който стана много популярен, мейнстрийм даже в цяла Европа, за което са виновни германските артисти. Но задължително във всяко парче има мелодия и силата на кънтящата вълна. Марк Ронбой например.

Ти това ли слушаш?
Да, това са нещата, които пускам навсякъде. Не съм правила специална селекция за конкурса. Просто подбрах парчетата, които най-много ми харесват.

Колко време имахте да се представите?
На елиминациите едва 20 минути, на финала с цели десет минути отгоре. Не знам дали са достатъчни, но със сигурност може да си проличи кой колко може.

Мислиш ли, че допълнително си повлияла на журито със скромния факт, че си мацка?
Предполагам. Всички трябваше да носят фанелки, но аз като дама получих разрешение да облека блузата си на Батман – не е с щампа на Батман, ами с едни такива широки ръкави. Много сладка блуза, като си отвориш ръкавите и можеш да литнеш, като летяща катерица бях направо. Предполагам, че и гримчета, леко пипане на косата, такива неща също помагат (усмихва се).

Ти ли беше единствената диджей дама всъщност?
Ами само аз бях допусната до финала, не знам иначе дали е имало други кандидатки. Вероятно, съмнявам се да съм била единствената.

Май в България няма много жени диджеи или не е така?
В момента се сещам за една мацка от Варна, може и да са повече от Варна, сега да не ми се разсърди някой. Но нямам приятелки диджеи. Не е като да сме се събрали една група хубавици и дай да смесваме.

Ти как се запали? Май си била и много малка?
На 14 започнах да ходя по партита, на 16 си купих грамофони.

В началото си се кефила на италианската вълна, сега накъде?
Тогава беше много по-лесно да се идентифицира един стил, в днешно време рамките се размиват и е по-сложно. Със сигурност не е италианско техно като преди пет години.

На колко си всъщност?
Няма да кажа. Пълнолетна съм за целия свят. Навсякъде могат да ме осъдят, но и навсякъде мога да пия алкохол.

Какви неща ти развиват вкуса към музиката?
Не слушам само електронни неща, това е ясно. Допреди 4-5 години не вярвах, че Шаде може да ми хареса, сега я обожавам. Новото ми попълнение във влиянията са Pink Floyd. Да прибавим и Бебел Жилберто, плюс ФСБ – за мен едни от основателите на елктронните нотки в българската музика.

Като заговори, какво мислиш за българските диджеи? Имаш ли си любими имена?
Ей, на този въпрос не искам много да отговарям.

Окей, няма да те мъчим. Да обсъдим общо клубната ни сцена – как ти се струва?
През 2000-та беше голяма тръпка да дойде някой голям диджей отвън, често се случваше и да не дойдат, но когато се появяха, партито беше на макс. Сега София си е клубна столица, в която имаш варианти да избираш на кое парти да отидеш, направо си разпокъсан понякога. Всичко си има и плюсове, и минуси.

Ако трябва да избираш между двама диджеи и единият е жена, ще я предпочетеш ли само заради това?
Не, със сигурност. Като клъбър, когато си избирам партито, не се влияя само от диджея. Ако някой пуска фънки хаус, а аз съм свикнала на това място да слушам по-актуален минимъл саунд, не ми се връзват много.

Повече се кефиш да ходиш на партита или да пускаш?
Най-хубаво ще е, ако пускам на партито, на което искам да бъда. Много ми харесва да свиря, но не до безкрай. Приемам го и като част от работата – да се информирам какво става, какво пускат и извън България.

Ти пускала ли си някъде навън?
Два пъти – в Гърция и Словения. Доволна съм, но не беше тази година. Мога да кажа, че в момента съм най-силна, така че отсега нататък, ако ме канят, ще бъде по-интересно.

Какво очакваш сега да ти се случи с наградата – едногодишен договор с лейбъла Back2Back?
Ако си сложа розовите очила, първо мога да започна да си мисля за резидентство в Червило. След това други клубове в София и накрая – национално ниво.

Има ли опция да издадеш нещо?
Хич не сме обсъждали такива неща.

Къде да те чуем най-скоро?
Всеки вторник и петък пускам в Toba&Co.

Извън музиката какво друго правиш?
Уча маркетинг. Това са ми двете основни грижи – диджейството и университета. Няма да уточняваме кое ми е по-приятно, то е ясно.

Тъй като идва краят на годината, ще ни кажеш ли кое според теб беше партито на 2007?
Да, без да съм ходила на него – Metropolis с Ричи Хоутин и Магда.