Кога реши да направиш Radio Cafe?
Отдавна – преди 7-8 години. Много дълго време го исках, защото съчетава много неща в себе си – и музика, и организиране на събития, и интериор. Отначало си го представях много ясно, идеите ми не са се променяли, просто добавих разни нови. Започнах с търсенето на мястото, гледах помещения, дори в моментите, в които нямах възможност да ги наема. Търсила съм през цялото време – обикалям, почивам, обикалям. Накрая се появи това място, което ми казаха, че много дълго време никой не го е искал. Но аз си го поисках.

Какво му даваш – енергия, цялото си лично време?
От енергията не ми отнема, но от времето – страшно много. Днес си мислех защо не пия сутрин кафе в барчето до вкъщи, и то е защото няма никакъв смисъл – всички срещи, работа, забавление ми се случват тук. Идват и моите приятели, макар че в началото бях убедена, че едва ли ще допадне на всички. Тук открих и много нови.

Имаше ли образ за кого правиш това заведение?
Ами, подходих егоистично и го мислех така, че да ми харесва на мен, хаха.

Къде ще прекараш лятото – може би за малко ще напуснеш тъмния бар?
На къмпинг. Макар, че не знам какво ми предстои това лято, защото в началото на сезона свърших доста важни неща и нямаше време да правя никакви други планове. Сватба, фестивал, хаха, до там ми стигнаха плановете. И като приключи сватбата се погледнахме и си казахме – сега какво ще правим?!

Какво да очакваме през есента на сцената на Radio Cafe?
Всичко, което се е случвало до сега – представяне на нови книги, клипове, диджей сетове, албуми, парчета, изложби и надявам се много нови неща.

На какъв принцип правиш селекцията на хората, които се изявяват?
Като решиш да отвориш бар и преди да се забъркаш в чисто финансовите дебри на това дело, си представяш, че няма да правиш никакви компромиси. Всъщност правиш адски много. Освен да се вписват в концепцията на бара, селекцията минава и през факта дали дадената група или артист събира някакви хора, защото в края на месеца задължително трябва да платиш наема.

Отказвала ли си на някого да се изявява тук?
Отказвала съм, да. Най-вече, когато не съм била убедена в техния професионализъм. Тук се изявяват много млади артисти, но всички те са били винаги подготвени за сцена. Относно групите винаги гледам да свирят авторска музика.

С какво си се занимавала досега?
С доста неща – фотография, рисуване, била съм сценарист, но повечето са били за кратко и от моя гледна точка – непрофесинално. С мода съм се занимавала. Но всяко нещо, през което съм минавала, ми е давало знания и опит, с които да продължа напред.

Има ли световни артисти, които би искала да поканиш?
Ооо, много са. Но всичко отново опира до пари. Всяка идея, която се ражда, винаги минава през въпроса колко ще струва реализацията. После ставаш ужасно креативен и измисляш разни неща за без пари и стигаш до момента, в който общината, примерно, не ти позволява да направиш еди какво си. По Коледа организирахме коледен базар навън с топлещи лампи, одеяла, чай и хората продаваха стари вещи и хенд мейд неща. Преди да го направя звънях в общината сто пъти, за да задам някакви въпроси и месец след събитието от там ми отговориха. Винаги, когато съм сигурна в някаква идея, я правя. Ако не съм сигурна, не я правя.

Ако трябва с музика да разкажеш деня си, кое парче би избрала?
Не знам. Сутринта ще една, по обед друга, вечер трета. Хосе Гонзалес – Heartbeats сутрин, Fever Ray – When I Grow Up по обед, и Army Оf Me на Bjork вечер.

Най-симпатичното събитие напоследък, което ти е обръщало представите за хората?
Почти всяко събитие ги преобръща. Има диджеи и идеи които буквално израстват пред очите ми. Преди няколко седмици например направихме детско парти, което обаче не беше класическо детско, а просто изместихме диджея от 16:00 и всички родители бяха с децата си. Беше супер – танцуващи родители с коктейли и деца, които са част от картинката. Всичко обезопасихме и се получи страхотно парти!

Кои са твоите места за бягство извън София?
На Банско ходя често и на къмпинг, където най-хубаво е сутрин и привечер, когато няма туристи. Харесва ми, защото е друг битовизъм. Отиваш и за три месеца си редиш нова къщичка.

Как си представяш Radio Cafe и себе си след години?
Със сигурност с много проекти и готини неща зад гърба си. А това място – бих искала да е мое, ама едва ли, хаха.