Пищната програма ще предложи на гостите и феновете на алкохолните плодови напитки срещи с майстори на ракия от България, Сърбия, Гърция, Северна Македония, Черна гора, Турция. Ще има премиери на нови етикети от портфолиото на производителите, ще се запознаем и с колекционерски и стари напитки, каквито могат да се намерят само в добре пазени колекции. Ще бъде показана изложба на най-голямата сбирка на Балканите от испански брендита – над 30 вида от началото на 50-те години до наши дни.

За дегустация ще бъдат изложени за първи път в България дестилатите Marc de Champagne от избите Moët & Chandon, Deutz, Pommery и др. Ще могат да се опитат дестилати от манго, джинджифил и грейпфрут от Френска Полинезия и още много други.

Разбира се, няма как толкова обилно ракиено събитие да мине без сочни меса и подходящи за всяка напитка топли и студени мезета. А какво е ракиен фестивал без духова музика? Оркестри ще се грижат освен кръвта, да се сгорещи и душата.

Билети по 20 лв. за еднодневен и 30 лв. за двудневен достъп от bilet.bg. А в момента има и специална промоция – плати 4 билета по 16 лв. и вземи пети безплатно.