Раят на кюфтетата – три места с вкусни кюфтета

IKEA

Автор на снимката IKEA, текст Клодин Жендова

Възможно ли е човек да умре от преяждане с кюфтета? Лесно бихте могли да го проверите в ресторанта на IKEA. Там малките Карлсонови кюфтенца са толкова вкусни, че няма да ви е лесно да станете от масата. Сервират се със специален сос, сладко от боровинки и пържени картофи. Присъстват в менюто още от 1985 и оттогава са нещо като запазена марка. Радваме се, че основателят на IKEA Ингвар Кампрад е разполагал с услужлив ум и авантюристичен характер и много бързо се е сетил, че е далеч по-приятно да пазаруваш с пълен корем.
IKEA е на бул. Околовръстен път 216

La Skara

Автор на снимката La Skara, текст Клодин Жендова

Различното тук е, че приготвяте кюфтетата сами. Схемата е безкрайно проста – викате сервитьора, който ви снабдява с меню, избирате вида месо и зеленчуци, мятате ги на скарата, намираща се на масата пред вас, изпичате ги до етап, в който на вас да са ви превкусни, и започвате да се храните. Ядете, докато имате сили и място и докато в ума ви не се зароди забавно-тревожният въпрос – а човек дали наистина може да умре от преяждане с кюфтета?
La Skara е в кв. Студентски град, бл. 60

K.E.B.A.

Автор на снимката K.E.B.A., текст Клодин Жендова

Като добавка към старата слава и всички чудесни неща, които сте чували за това място, ще сложим кюфтетата. Идват в порция по три, придружени от зелева салата, но най сигурно е да поръчате гарнитура. Домашните пържени картофи със сирене са класическият партньор на скарата в K.E.B.A. Едва ли има нужда да го споменаваме, но оживеете ли от кюфтетата, бихте могли да гледате и някоя постановка – за да нахраните не само тялото, но и душата, един вид.
K.E.B.A. е на ул. Раковски 114