Разкриваме тайните на доброто кафе с Nespresso Vertuo

Първата глътка хубаво кафе сутринта е определяща за добрия старт на деня – кадифените нотки, дебелият каймак и богатият вкус са само някои от предпоставките, отговорни за доброто ни настроение и бодрата крачка, която ни понася по течението на ежедневните задачи. Новата универсална кафе система Vertuo на Nespresso подсигурява зареждащото кафе изживяване с огромен асортимент от вкусове и дължини, които импонират на всеки темперамент. На 13 април новите кафемашини бяха представени в рамките на стилно събитие пред журналисти и инфлуенсъри в уютното модерно пространство на Dom Concept Store. Добре познати лица като Луиза Григорова, Радина Кърджилова и Виктор Стоянов се запознаха отблизо с богатството на блендовете и насладата на чашата качествено тъмно кафе с плътен вкус и копринена пяна.

Vertuo е разработена специално, за да трансформира пазара на кафе за консумация у дома, като отговори на потребителското търсене на различни опции за кафе преживяване, както в големи чаши, така и класическото късо еспресо. Тя е фокусирана върху приготвянето на разнообразни видове дълги кафе екстракции и е насочена към хората, които обичат да се наслаждават на любимата си напитка максимално дълго. Превръщаме се в майстор-баристи с едно натискане на копчето – всичко останало е в ръцете на интелигентната система. Всеки от над 30-те вида капсули е снабден с уникален баркод, който задава настройките за параметрите на екстракцията и начина и време на приготвяне на напитката. Независимо дали искаме да започнем деня си с бързо енергизиращо еспресо, или посрещаме гости с пълна гарафа, която да придружи приятния следобед с приятели, асортиментът на Vertuo предлага опции за всеки възможен момент.

Новата гама машини пристига с 3 стилни дизайна – Nespresso Vertuo POP, Vertuo Plus и Vertuo Next, които комбинират модерния дизайн с винтидж стил и няколко цвята, които са истинска радост за окото. Затваряме очи и отпиваме: всеки от разнообразните вкусове вълнува небцето и омайва сетивата, а различният обем на капсулите е съобразен с диапазона размери на чаши за кафе.

Като заговорихме за чаши, Nespresso включва в портфолиото си и широка гама от елегантни аксесоари от линията Vertuo, които поставят финалния щрих на споделената кафе емоция. Чашите за път и диспенсърите за капсули са неразделна част от колекцията на всеки любител на енергизиращата напитка, надграждайки обикновеното удобство с усещане за стил и специално отношение към кафето.

Разбира се, Nespresso не пренебрегват екологичния аспект на преживяването. Не се подвеждаме по капсулите – всяка от тях е изработена от безкрайно рециклируем алуминий, който защитава свежестта и качеството на вкуса, но същевременно щади природата. Подхождайки с мисъл за околната среда, компанията извървява всяка своя стъпка с отговорност към положителната промяна за хората и планетата. Освен минималния отпадък важно качество на всички системи е енергоспестяващият режим или функцията за автоматично изключване, за да се сведе до минимум консумацията на енергия.

Научаваме повече тук.