Разрешено за възрастни

Докато чакаме 14 септември, за да караме поредната година в четвърти клас с Кени, Стан, Кайл и Картман, пълним екрана с три анимационни сериала, за които е добре да приспите децата (нищо че не прескачат червената бариера 18+).

Bojack Horseman

Цвилим от смях с новите епизоди на Netflix поредицата, която сочи с копито всички абсурди на комерсиалното кинопроизводство и звездите му чрез живота на най-известния кон в Холиву – БоДжак Хорсмен. За да разберете къде се е запиляло д-то от адреса на действието, трябва да загледате сериала от началото му преди три сезона. Тогава дългата алкохолизирана муцуна на БоДжак, от която бучи гласът на Уил Арнет, е позабравена от публиката, а притежателят й се опитва да си върне славата от 90-те с издаването на скандална автобиография. Приликата с действителни лица и събития в черната рисувана комедия е умишлена, смешна и лесна за разпознаване, дори когато лицата са с лапи, вместо ръце, и на визитките им пише "Дейвид Пинчер, режисьор". Шоуто ще продължи догодина, а дотогава разполагате с 37 x 25 минути, които можете да разпределите между епизодите от следващите два параграфа.

Bob’s Burgers

Двуетажният дом на семейство Бличър се настанява във FOX през 2011 и оттогава неволите на Боб и домочадието му са ни разсмивали в над 100 епизода. Смешките обитават предимно първия етаж на къщата, където крета семейният бизнес – бургер ресторант. Намръщеният татко Боб, милата мама Линда и трите деца под покрива – Тина, Джийн и Луис, се редуват в кухнята и зад тезгяха, опитвайки да намалят паяжините в портфейла на семейството, но успехът е невзрачен покрай несекващия карък. Всички Бличър са различен нюанс ку-ку, наред с дежурните клиенти по масите в ресторанта, което създава атмосфера а ла Бар Наздраве и купон тип всички-анимационни-семейства-в-ефира, но по своему забавен. Сериалът ще има още два сезона, а докато разберем кога излиза първият от тях, имате достатъчно материал за сравнение със Семейният тип и Семейство Симпсън.

Brickleberry

Започваме с Даниел Тош, за да ви стане ясно, че доста нелепи неща се случват в измисления Национален парк Брикълбери. Комикът е продуцент и глас в анимационния ситком на Comedy Central, който върви по петите на група рейнджъри (или по нашенски – "горски"). Всъщност, тук миналото време е по-правилно, защото смешният канал свали сериала от програмата си и четвърти сезон няма да има. 36 епизода обаче не са малко, а сълзите в тях са поне двойно повече. Допълваме надъхващата информация от началните изречения с факта, че Тош озвучава мечока Малой – расист, сексист, нарцисист и вероятно още нещо лошо, което завършва на "-ист", за което в момента не се сещаме. Подгответе се за хумор, който се върти около същите съществителни и не заглеждайте, ако дори споменаването на тези анти-качества ви потриса – комедията е в черно и е за хора, които смятат, че този цвят й отива.