На 3 март по повод честването на 137-та годишнината от Освобождението на България от османско владичество и Националния празник на Република България, Регионален исторически музей – Стара Загора обявява свободен вход за посетители в постоянната експозиция на РИМ – Стара Загора, Архитектурен комплекс Музей на религиите и музей Неолитни жилища. Приемно време от 10:00 до 18:00.

В постоянната експозиция на РИМ – Стара Загора на 4-то експозиционно ниво за най-малките посетители ще бъдат организирани ателиета за оцветяване на униформи на опълченци и изработване на знаменца.

На 2-ро и 3-то експозиционно ниво през целия ден ще бъдат прожектирани филми, посветени на героизма и саможертвата на българските и руските воини в Руско-турската освободителна война (1877-1878).

Специална атракция за посетителите ще бъде организираната съвместно с НД Традиция демонстрация на оръжие и военни униформи от Руско-турската освободителна война. Демонстрацията ще се проведе след приключването на общоградските чествания при Мемориален комплекс Бранителите на Стара Загора.