БРИДЖЪРТЪН (BRIDGERTON)
Netflix, от 25 декември
Клюкарката среща Джейн Остин – така най-удачно бихме дефинирали една от най-очакваните поредици на Netflix, която нахлува в ефира навръх Коледа. Чака ни парад от рокли с високи талии, тиари и маниери от времето на регентството, придружени от сочни клюки, фалшиви годежи и борби за светско надмощие – всички, родени изпод перото на американката Джулия Куин (прекарала твърде много време от детството си в четене на исторически романси, ако питате нас). Дръжте си здраво шапките с пера, защото това е едва първата екранизацията от общо осем романа за колоритната фамилия Бриджъртън и залагаме каквото кажете, че няма да е последната.

            
ИНДУСТРИЯ (INDUSTRY)
HBO

Светът на финансите гъмжи от акули, но ако не си една от тях, оцеляването се превръща в приоритет номер едно, научават по трудния начин младите банкери в новата корпоративна драма на HBO. В продължение на осем епизода следим усилията им да се приспособят към механизма на международната търговия с пари и да стабилизират позициите си в една от най-престижните лондонски банки, докато плуват в дълбоките води на индустрията.

                   
THE WILDS
Amazon Prime Video, от 11 декември

Група пасажери се измъкват от останките на самолет на отдалечен остров, където, по всичко изглежда, не са попаднали случайно. Не, това не са начал-ните кадри на Изгубени, макар че десетте епизода на тийн драмата The Wilds се доближават опасно до популярния си предшественик. Тук всички оцеляващи са подрастващи момичета, чиито различия и сблъсъци идват не само заради екстремните условия на пустошта, в която са захвърлени, но и благодарение на характерите им, които на пръв поглед нямат нищо общо. Amazon подарява пилотната серия безплатно, но съветваме да останете и за следващите, защото нищо в The Wilds не е такова, за каквото се представя.

          

ТЪМНИТЕ МУ МАТЕРИИ (HIS DARK MATERIALS) СЕЗОН 2
HBO

Вторият сезон от фантастичната поредица, създадена по трилогията романи на Филип Пулман вече излезе по BBC, но за щастие го откриваме и на че сто тите на HBO. Ако сте се вълнували от приключенията на сирачето Лайра във вселената от паралелни светове, преливащи от наука, технологии, тайни общества и магия, ще се радвате да научите, че новите й премеждия също държат на ръба до последния епизод, но поне се случват в компанията на верен съмишленик. Подробностите, както и преди, се спотайват на границите между измеренията, а в каста освен младата надежда Дафни Кийн се завръщат Рут Уилсън като елегантната, но подмолна мис Колтър и Джеймс Макавой в образа на свирепия и страховит лорд Азриел. В този сезон дебютира и отдавнашният ни любимец Андрю Скот, когото обичахме да мразим през всичките четири сезона на Шерлок.