The Last of Us

От 15 януари по HBO Max

Споменахме, че вдъхновените от игри сериали ще са хит догодина, и HBO Max го доказва още през януари с чисто новата си постапокалиптична поредица The Last of Us, в която Педро Паскал (Мандалорецът) играе бракониер, придружаващ тийнейджърка (Бела Рамзи от Игра на тронове) из обезлюдена Америка. Звучи като нещо, което не само феновете на PlayStation биха харесали.

Shrinking

От 27 януари по Apple TV+

Премиерният за Apple TV+ комедиен сериал прескача откъм мрачната страна на смешките, без да забравя основното си предназначение – да забавлява. В него Джейсън Сийгъл (Как се запознах с майка ви) е травмиран от лична трагедия психиатър, който внезапно загубва интерес към етичния лекарски код и доброто възпитание и започва да споделя с пациентите си точно какво мисли за всеки един. Харисън Форд се появява като черешка на тортата в една от първите си големи ТВ роли.

Ти, сезон 4

You

От 9 февруари по Netflix

След един радикален и доста кървав финал на сезон 3, психопатът Джо Голдбърг продължава куеста си в търсене на „истинската и единствена“ любов отвъд океана, в дъждовен Лондон, където освен с различно име се оказва и в непривичната роля на детектив. Излиза, че той не е единственият убиец в града и който и да е неизвестният съперник, таргетиращ новия приятелски кръг на Джо, застрашава не само идентичността, но и бъдещето му.

Мандалорецът, сезон 3

The Mandalorian

От 1 март по Disney+

Дръжте си мандалорските шлемове – най-силното (и най-сладко) бебе в галактиката се завръща за нов рунд приключения в компанията на своя не особено многословен, но не по-малко симпатичен спътник – прочутия ловец на глави Дин Джарин. След като откри последните от рода си и най-после показа лицето си в края на сезон 2, Мандо си прибра мъничкия Грогу и потегли в неизвестна посока, която, подсказва новият трейлър, май ще се окаже път към изкуплението.

Вещерът, сезон 3

The Witcher

Лятото на 2023 пo Netflix

Хенри Кавил в екранния образ на един от най-популярните геймърски аватари е гледка, която ни радва вече два сезона на стрийминг вълните на Netflix, но за добро или лошо след третия (който идва между юни и септември 2023) щафетата и платинено бялата перука на професионалния ловец на чудовища поема по-младият от братята Хемсуърт, което значи, че имаме само десетина епизода в компанията на г-н Кавил като Гералт от Ривия и неговото надарено със суперсили Дете на изненадата.

Добри поличби, сезон 2

Good Omens

Есента на 2023 по Amazon

Хорър и хумор в равни части отличават тази симпатична екранизация на фентъзи романа Добри поличби, плод на креативното сътрудничество между Тери Пратчет и Нийл Гейман, чиито първи шест епизода изгълтахме като топъл хляб през 2019. Тази година ангелът Азирафел и демонът Кроули се материализират в света на хората за втори път, ако не с мисията да предотвратяват Апокалипсиса, то поне за да се помотаят хубавичко из лондонския Сейнт Джеймс парк и да обядват в Риц.

The Continental

2023 по Amazon

Кратката поредица от три части разказва за появата на прочутия хотел за наемни убийци, добре познат на всеки, докоснал се някога до вселената на Джон Уик. Заковавайки времевия брояч на 1975, действието ни хвърля в престъпния свят на Ню Йорк, където един младеж поема на смъртоносна обиколка из подземните потайности, за да поеме контрол над емблематичната сграда, служеща като събирателен пункт на най-опасните асасини в света. Екшънът, излишно е да казваме, владее.

The Devil’s Hour, сезон 2

2023 по Amazon

Първият сезон на този смразяващ психологически трилър се завъртя неотдавна по Amazon Prime и моментално ни закачи в разплитане на накъсаната, усложнена от пътувания във времето, свръхестествени феномени и криминални разследвания фабула. Едва загатнал причината за странните преживявания на главната героиня (която се буди всяка нощ в 3:33 и сякаш живее чужд живот), финалът направи завой към чисто нова паралелна вселена, чиято топография предстои да опознаем към края на следващата година.

Идолът

The Idol

2023 по HBO Max

Съдателите на Еуфория са преценили, че сме гладни за още красиви създания с дълбоки психологически проблеми, затова ни сервират чисто нова драма, в която един самопровъзгласил се за гуру учител по самопомощ заплита горещ и комплициран романс с изгряваща поп звезда. Лили Роуз Деп е в ролята на последната, а ние чакаме пикантните подробности някъде през 2023.

Тайно нашествие

Secret Invasion

2023 по Disney+

Деветото телевизионно разклонение от големия кинематографичен поток на Marvel се фокусира върху бившия директор на организацията Щит – Ник Фюри (Самюел Джаксън) – и историята на неговите взаимоотношения с група променящи формата си извънземни, които някак успяват да се инфилтрират във всички аспекти на земния живот. Минисериалът обещава да върне няколко познати физиономии от Отмъстителите и по-важното – да вербува драконовата майка Емилия Кларк в главна роля.