Един от тях е Богдан Богданов от Стара Загора, който замесва хляб по древна рецепта с жива мая и изворна вода. През 2014 година той бе обявен за Живо съкровище на ЮНЕСКО заради умението му да прави автентичен хляб. Още хляб с квас ще бъде представен от най-новата занаятчийска фурна в Пловдив – Дон Батон и Хлебна къща – Пловдив.
Автентични колбаси и деликатеси без добавени консерванти, закваски, пълнители, оцветители и соя ще бъдат представени от Жика. Фермерско козе сирене и кашкавал ще можете да опитате на щанда на сем. Кадиеви от село Искра, Първомайско. В малката им семейна ферма Халалица Мария и Георги отглеждат около 200 кози от породите Бяла българска млечна и Тогенбурска и приготвят млечните продукти по стара ръчна технология.
Тази година събитието е със специален фокус към младите хора, за да ги мотивира за професионално развитие в областта на традиционните хранителни технологии и социалното предприемачество. Специалната програма от демонстрации и обучения ще се проведе през всички дни на изложението, като на 5 и 6 март тя ще бъде насочена конкретно към студентите и младите хора, които търсят развитие в традиционното производство на храни.