Shortcut

Ул. Малко Търново

Автор на снимката Илиян Ружин, текст Дима Чакърова

Малката кокетна уличка, по-голямата част от която са стъпала, свързва шумния и отруден булевард Дондуков с лъскавите жълти павета. На нея ще откриете един-два бара, няколко плаката за нови постановки в Младежкия и огромен щендер с книги на старо. По дух напомня на симпатичните френски и испански калдъръмени улици, които винаги водят на необичайни места. Малко Търново е суперподходяща за филмов декор и предпочитано място за срещи.

Ул. Луи Леже

Автор на снимката Илиян Ружин, текст Дима Чакърова

Ще се поизпотите да я откриете, нищо че е на две крачки от Раковски и Граф Игнатиев. А още по-трудно ще е да се поразходите по нея. Човешкият гений е сътворил от общинската улица частен паркинг с бариера, където жителите на кооперация в центъра нямат ядове с паяци и наказателни паркинги. Уличката би трябвало да минава през двора на училището, за да стигне до самия си край, където се влива в Граф Игнатиев. Необичайна съдба на необичайна улица.

Ул. Трапезица

Автор на снимката Илиян Ружин, текст Дима Чакърова

Намира се в самото сърце на София – срещу ЦУМ и статуята символ и покрай нея ежедневно минава огромен поток от забързани към метростанцията граждани и вероятно са малко тия, които й обръщат нужното внимание. А тя е непретенциозна, с няколкото магазинчета с скромни витрини и съдба, подобна на посестримата й Луи Леже – да приютява в няколко стройни редици колите на градските обитатели. Ех, живот!