Силна серия

През последните години сериалите растат и като количество, и като качество. При това положение човек трудно смогва с гледането и отсяването, така че препоръчваме провереното – три силни комедийни истории, които си струват.

Transparent

Започваме да говорим за татко в женски род. Какво толкова може да се обърка? Този сериал обра точките на Златните глобуси с наградите си за най-добра комедия и най-силна главна мъжка роля. Историята е за семейство, в което бащата се разкрива като трансджендър, а това, разбира се, води до куп ситуации вътре и извън стените на дома им ("Сега мама ли да те наричаме?" е само първият от един милиард въпроси). Пишем огромен плюс за саундтрака и още един за страхотната продукция на Amazon.

Parks And Recreation

Помните ли The Office? В този сериал използват същата техника на заснемане, все едно е документален филм. Първият сезон получи смесени отзиви, но продуцентите се вслушаха в критиките и полираха нещата до ниво награди, а образите им са едни от най-смешните на екрана въобще (дайте им шанс, това казваме). Разказва се за няколко държавни служители, които опитват да направят града си по-добър – някои от тях с искрен ентусиазъм, други – с ентусиазма на нашите държавни служители. Задължително споменаваме двама от актьорите: Ейми Пулър и Ник Офърман – гледаме дори само заради тях.

Girls

Колко пъти сме гледали сериали за живота на група хора около двайсетте в Ню Йорк? Вече и ние им загубихме бройката, но в този героите са изградени супер и започват да стават симпатични още след първия епизод. Както обикновено с комедиите, които са близо до реалността, и тази тук влиза в сивата зона на жанра – има няколко сериозно драматични момента, но заради тях го харесваме още повече. Дават му плътност, пък и сюжетът е вдъхновен от историята на създателката си – откъдето и да го погледнем, животът е една голяма комедия-драма.