Книгата
Бабата на Скарлет Беноа е изчезнала преди 2 седмици. Полицията е приключила със случая. Отвлечена ли е? Хората от селото вярват, че е избягала… все пак винаги е била малко откачена. Оказва се, че има много неща, които Скарлет не знае за баба си, включително за смъртната опасност, в която е живяла цял живот. Въпреки това тя е всичко за Скарлет – от нея момичето е научило как да сади домати, как се управлява космически кораб и как да се наслаждава на живота.
Сега, единственият човек, към когото Скарлет може да се обърне за помощ, е Вълка, мистериозен уличен боец, който я изнервя и очарова едновременно. Но дали може да му има доверие?
Докато Скарлет и Вълка разкриват мистерия след мистерия, двамата се натъкват на Синдер. Тя е избягала от затвора и е най-търсеният човек (или киборг в нейния случай) във Федерацията. Това, което никоя от двете не подозира, е, че дълбоко пазена тайна ги свързва от отдавна забравено минало. Заедно те ще трябва да се изправят срещу злата кралица Левана. А тя няма да се спре пред нищо, за да направи принц Кай свой съпруг, свой крал и вечен затворник.

Отзивите
Втората книга от Лунните хроники се появява на книжния пазар в САЩ в началото на тази година и е приета не по-малко радушно от предшественика си. С излизането си Скарлет дебютира в листата за бестселъри на Ню Йорк Таймс, където присъства и Синдер. Сюжетът на романите очарова читатели в 24 държави със свежия и необичаен поглед към жанр, станал изключително популярен в последната година – преразказа на приказките от нашето детство. Критиката също не скъпи хвалебствия. „Стахотен избор за всички възрасти, тези романи ще доставят наслада и ще се четат – няколкократно”, заявяват от VOYA. „Феновете на Мариса Мейер ще се потопят с наслада в това амбициозно и напълно удовлетворяващо продължение на Синдер”, пишат пък в Publishers Weekly.

Авторът
Мариса Мейер е родена в Такома, Вашингтон. Дипломира се като бакалавър по творческо писане и детска литература в Тихоокеанския лутерански университет. Магистърската си степен по книгоиздаване получава от университета Пейс. Работи като редактор, преди да се отдаде изцяло на писането Признава, че освен книгите и четенето сред интересите й са пътешествията, хубавите вина и ловът на антики.
Днес Мариса живее в Такома със съпруга си и трите си котки. Повече за нея ще научите от личния й сайт.