Сладки моменти – места, в които вкусът значи всичко

Gelateria Confetti

Автор на снимката Валентин Даневски за Ангел Коцев студио, текст Миа Янева

Разположено в самия център – на площад Гарибалди, Confetti е място, което можете да изберете за закуска по всяко време на деня – има четири вида: виенска, италианска, американска и английска, или просто за чаша кафе. Но онова, заради което ще се връщате отново и отново, най-вероятно ще са безкрайно вкусните торти – сред които наградихме със златен медал ябълковата крем пита и вишневия чийзкейк. Както подсказва и името, тук сладоледът е цар – страхотен, приготвян на място по стара италианска рецепта и с над 20 вкуса. Единственото решение е всеки път да опитвате нови комбинации.
Намира се на ул. Граф Игнатиев 4, работи от 09:00 до 23:00

Вила Росиче

Автор на снимката Валентин Даневски за Ангел Коцев студио, текст Миа Янева

Едно от местата, които искате да запазите само за себе си и своите приятели, за да има винаги по една маса, когато желанието за Вила Росиче ви обхване неудържимо. Намира се в шумния център, на крачка от бул. Витоша, но безвремието, което ви обхваща, докато пиете от прясната лимонада или сиропа на баба, нямат цена. Всеки, попадал в къщата или страхотната градина – особено подходяща за топлите дни, минава теста с прословутата кестенова торта или шведската принцеса с марципан – след тях капитулацията е гарантирана, дори да не сте краен почитател на сладкишите.
Намира се на ул. Неофит Рилски 26, работи от 08:00 до 22:00

Теа

Автор на снимката Валентин Даневски, текст Мия Янева

Сладкарница Теа е в седмичния график на доста от най-първите си клиенти – гаранция, че летящият старт не е просто резултат от добрия късмет и стратегическата й позиция – в китния квартал Изток, близо до Плиска, а поради факта, че добрият вкус остава все така непроменен през годините. Зад стъклената витрина всеки ден можете да откриете любимите си дребни сладки, парчета орехова торта по стара руска рецепта и още десетки видове измайсторени на място сладкиши. Ако имате колебания за напитката, тук винаги се намира някой ведър сервитьор, който да ви реши дилемата. Отскоро можете да намерите Теа и на втори адрес – с повече място, оригинален интериор и много солени и сладки изкушения.
Теа 1 е на ул. Фредерик Жолио Кюри 10, работи от 09:00 до 22:00
Теа 2 е на ул. Симеонов век 17, на ъгъла между ул. Гео Милев и ул. Борис Христов