Смях в кухнята

Нищо не може да ни спре в кухнята, освен липсата на вдъхновение. Затова събрахме три YouTube канала, които се грижат градуса да не пада, докато бъркат рецепти – някои дори стават за ядене, но всички започват с "наздраве" и продължават с хахахахаха.

My Drunk Kitchen

Хана Харт готви "на пияно" от март 2011 и за това време първото ѝ включване с рецепта за сандвич със сирене (без сиренето), полят с бутилка вино, вече е гледана 4 милиона пъти. MyHarto в YouTube отваря над 170 кулинарни урока за ястия като "скромен хумус", "мачо гаспачо" и "кюфтета, различни от тези на майка ти", повечето от които ни карат да си сипем, а не да си сготвим, но с всички е смешно. През кухнята на Хана са минавали гости като Сара Силвърман и Джейми Оливър, а алкохолният хумор вече ѝ осигури и барплот в ефира на американската The Food Network. Чакаме новини дали това ще промени честотата на онлайн излъчванията на шоуто (нека бъде "не"), докато превъртаме останалите плейлисти в канала, в които Хана не бърка рецепти, а забърква себе си във всякакви ситуации.

Epic Meal Time

"Спагети уестърн омлет сандвич пица лазаня" не изрежда съдържанието на менюто тук, а е името само на една от калорийните бомби, които група канадци сглобяват вече 5 години. "Сбъдваме най-големите ви мечти… и след това ги изяждаме", представят ни се Харли Моренстайн и компания, а ние се чудим кой мечтае за суши поничка или торта с Нутела и бекон, но се облизваме пред пица-кулата. Епичните рецепти са стотици и досега не сме попаднали на такава без месо или гарнитура, различна от Джак Даниелс, но нека това не убива веган надеждите ви – поне ще се забавлявате, докато търсите (и успех!). Нови видеа в канала се появяват всеки вторник и макар клипът на началната страница да тръби, че е последният епизод на шоуто, вие не вярвайте и редувайте с Regular Ordinary Swedish Meal Time – пародийният отговор на колеги от Швеция, които готвят с невиждана агресия.

Cooking With Dog

Не се плашете – кучето е само разказвачът, а не един от продуктите в това онлайн предаване. Освен че подвежда към кошмари от виетнамската кухня, името на канала не може да ви подготви за уникалния японски английски, с който рошавият Франсис диктува рецепти, сякаш ги съсича със самурайски меч. За разлика от предните два параграфа, тук сакето е в ястията, но не и в чашите на героите, които са двама – четириногото и стопанката му. Отдалече си личи, че зад плюшената муцуна се крие истинско животно, но изобщо не разбираме как, по дяволите, успява да се сдържа до чиния със сладко-кисели кюфтета, пикантни ребра с мед или оризови бургери. Освен вкусни, рецептите са сложни и изчерпателни, а дисциплинираният пудел ги срича в над 150 клипа дотук и продължава с нов всяка седмица – good dog.