Конкурсът е за авторски текст зад кадър по двата рекламни клипа, създадени за третото издание на фестивала през 2012 с режисьор Драгомир Шолев, оператор Крум Родригес и художник Антонело Рубино. В конкурса могат да вземат участие всички без ограничение на пол, възраст и етническа принадлежност.
Текстовете трябва да бъдат съобразени с дължината на клиповете и да не изискват участието на повече от двама актьори при тяхното озвучаване. Крайният срок за получаване на текстовете е до 24:00 часа на 18 октомври на contest@soidependentfilmfest.com.
Видеоклиповете можете да видите тук, или пък тук и тук.

Победителите ще бъдат избрани от тричленно жури в състав: режисьорът Драгомир Шолев (председател), кинокритикът Геновева Димитрова и Надя Захариева, програмен директор Изкуства и култура на фондация Америка за България.

Избраните от журито два авторски текста по двата клипа ще бъдат озвучени и ще имат премиера на голям екран в рамките на фестивала. Имената на авторите ще бъдат включени във финалните надписи наред с творческия екип, създал клиповете. Победителите ще получат VIP достъп до цялата програма и всички събития на фестивала.