Иван Шишиев хваща фотоапарата си и запечатва места, хора и моменти от града, които реди в пъзела Етюд-и-те на София. Някои от тях не сме виждали никога, но албумът се разгръща пред нас с цялата красота, на която градът е способен.

101 отбивки в София

Иван Михалев ни разхожда до 101 места в София с книгата си, като ни посочва много от тайните му. Вътре той събира архитектура, литература, музика, графити и още много, които може би сме подминали. Така че вземете книгата под ръка и се впуснете в приключение, което ви чака зад всеки ъгъл.

С книгата на Здравко Петров се разхождаме по улица Търговска преди бомбардировките през Втората световна война и сред римското градоустройство на Улпия Сердика. Виждаме улиците след 1878 и разбираме за съдбата на архитектите, отговорни за облика на София след Освобождението. Минаваме и покрай Военния клуб, Народния театър и Софийския университет, между домове на повече от 100 години, играли роля в сюжети от миналото, което е далеч.

Стара София в цвят: албум със 100 фотографии

Тук Мартин Чорбаджийски гледа към историята на София по възможно най-романтичния начин, в най-романтичния период. Страниците ни срещат с духа и атмосферата на старите улици и ни помагат да разберем как са живели жителите на града преди толкова време. Виждаме прехода му към модерен град с издигането на сгради, които до ден днешен наблюдават блясъка и трагедиите на столицата.