Винаги съм бил безстрашен и точно с тази настройка стъпих на летището в София. Първото ми впечатление от града беше доста позитивно. А и аз не останах незабелязан. Но по принцип е така, защото съм висок и привличам вниманието на хората.
В PokerStars най-много ценя възможността да работя и споделям времето си с хора от различни култури. Компанията има офиси, пръснати по целия свят, и това, че мога да общувам с всички, е истинска ценност.

Няма да забравя първото си посещение в магазина. Продавачката ме попита дали имам клиентска карта и аз отговорих уверено "да", без въобще да разбера въпроса. Тя спря, за да ме изчака да я използвам, аз пък спрях, за да я изчакам да продължи с маркирането на покупките. И така, докато се усетим и двамата, че нещо не сме се разбрали съвсем.
Хората в София проявяват голямо любопитство към произхода ми и причината да се преместя тук. Харесва ми, че го правят. Всеки път, когато някой попита защо съм взел решението да заживея в София, отговарям със "защо пък не". Живял съм на различни места: в САЩ, в Италия, в Германия, в Малта, в Кот д’Ивоар… Това, което наистина ми харесва в България, е природата и културните паметници
Спортът винаги е бил важна част от живота ми. Бях професионален спринтьор на 60, 100, 200 метра, както и на 4х100 метра. Спечелих много медали и станах един от най-добрите в родната ми страна. Най-голямото постижение беше участието ми на Световното първенство през 2014 с италианския национален тим. Продължавам да тренирам и сега, за да се поддържам във форма. Недостижим съм във вдигане на тежести от лежанка и клекове с лост. Особено във второто. Не се е намерил човекът, който да бие рекорда ми.

Родният ми град Бреша е един от най-красивите в Италия. Ето ви нещо като малък списък защо да го посетите: виното Франчакорта е едно от най-добрите и известни вина в света, планината, в която можеш да откриеш всичко: къмпинг, лов, ски… и стария град с площада, замъците и катедралата. Всеки път, когато отхапя парче пица или си поръчам паста в ресторант, тук в София, се чувствам малко по-близо до дома.

Да работиш в iGaming индустрията означава предизвикателства, новости, приятни изненади… Няма как да ти доскучае. Особено при спортните залози, където постоянно трябва да си в час с резултати, мачове и така нататък. За щастие аз обожавам спорта.

Статията е част от коледния брой на Програмата, който може да четете и онлайн: