София засиява с третото издание на Lunar

За трета поредна година Lunar огрява някои от най-знаковите и красиви сгради, паркове и площади на София. Тази година Фестивалът на светлините LUNAR ни посреща в рамките на четири вечери – между 9 и 12 май.

През 2024 светлинният фестивал предлага 4,5 км пешеходен маршрут, като тази година има изцяло нова фестивална зона – Южния парк 2. В третото издание на Lunar общо 22 са светлинните творби, които преобразуват столицата ни под открито небе.  Видео и статичен 3D мапинг, светлинни инсталации, имерсивни преживявания и лазерно шоу от над 20 артисти от цял свят участват в програмата.

Както винаги достъпът до локациите, на които се провежда фестивалът, са напълно безплатни, а светлините ни очакват между 21:00 и 00:00 във всяка една от четирите вечери.

В началото на близо 5-километровия маршрут на фестивала два видео 3D мапинг спектакъла ще посрещат публиката. Те са проектирани върху фасадата на хотел Hyatt Regency Sofia. Сюрреалистичната творба Пътешественик на полския артист Ари Дикиер пресъздава ода за красотата на пътешествието, което е всеки един ден, призовавайки ни да се наслаждаваме на настоящия момент. Минути по-късно сградата ни посреща с палитра от усещания и цветове, които разкриват различни нюанси на женствеността.  На метри от там върху сградата на Националната галерия/Квадрат 500 се срещаме с визуален разказ за природните елементи и неизчерпаемия потенциал на слънчевата енергия.

Какво друго ни е подготвило новото издание на Lunar, съвети за оптималния маршрут и друга полезна информация откриваме на официалния сайт на фестивала.