Ако разпознаеш себе си в горното описание, имаме предложение точно като за теб! На 9 юли в София гостува знаковото предизвикателство на сезона – Legion Run, което ти дава възможност да събереш всички машини, пушки и капитани от квартала, за да проверите докъде стигат възможностите ви. Нещо ни подсказва, че няма да се откажеш! Ако още не си си взел билети, тичай бързо (тъкмо ще загрееш за събитието) към kamenitza.bg/sofiaknowswhy, за да видиш каква изненада сме ти подготвили, а ако отдавна си ги прибрал на сигурно и само чакаш денят да дойде, чети надолу за вдъхновение.

Днес сме подготвили информация за част от препятствията, с които ще трябва да се справиш, за да достигнеш финала. Там ще те чакат тениска с надпис I am Legion, с която да се перчиш гордо в близките месеци, и бленуваната Kamenitza – майстор в утоляване на жаждата.

И така, запознай се със… Censura. Гредите ѝ могат да изглеждат нисички отдалеч, но приближиш ли се, ще осъзнаеш, че най-високата стои гордо два метра и половина над земята. Отборната игра определено ще ти е от полза, но ако се чувстваш особено окрилен, се пробвай да достигнеш върха със скок.

Следващата ти среща е със Saltare. Тази симпатична конструкция има за цел да тества прасците ти, седалищните ти мускули и, няма какво да се лъжем, всеки инстинкт в тялото ти, който ти шепне (а в последния момент – направо крещи) "Не скачай!". Празнината, която трябва да преодолееш, е широка два метра, но не се тревожи – няма нужда да конкурираш постиженията на Стефка Костадинова (които са си и в друга дисциплина). Отсрещната стена е наклонена за твое улеснение, а основната ти задача е да се хванеш за пръчката над нея. Всичко след това е фасулска работа.

За десерт ти оставихме Optimus. Едва ли обаче ще останете на четири очи, защото за изкачването на наклона до височината от три метра и половина най-вероятно ще имаш нужда от приятелско рамо. Веднъж стигнеш ли до горе, предизвикателствата продължават – очакват те мрежа за пресичане и стълби за слизане, но внимавай – няма само ти да се движиш в цялата картинка!

Партньорите от първата бира на България ти предлагат възможност още сега да спечелиш два билета за събитието. Всичко, което трябва да направиш, е да влезеш на kamenitza.bg/sofiaknowswhy до 17.06.2016, и да покажеш, че си проверил срещу какви препятствия ще се изправиш (вече ти помогнахме!), като отговориш на няколко въпроса за тях… и вече си част от участниците в жребия!

Ако пък тази година още не си събрал достатъчно смелост да се включиш, пред теб стои и опцията да посетиш събитието като зрител. Организаторите на Legion Run са сред малкото, които допускат зрителите съвсем свободно да се забавляват отстрани и дори да снимат всички напрегнати или комични ситуации. Излишно е да казваме, че бира ще има за всички, нали?