Сигурно ще забележите как обилно говорим за храна в този брой и ще си кажете, че явно вечно сме гладни. Защо, вие не сте ли? От закуската ни до един следобед са минали няколко часа, в които потропваме в очакване – колегите Мирева и Козарова, без излишно състезание помежду си, са ни приготвили свежа салата с патешко и пъпеш и чийзкейк със сьомга и див лук, които вече чакат вилиците ни.

Докато минаваме край общата маса да си сипем, се чувстваме като на празник. Действително днес имаме и рожденик в офиса (бялото вино ви го спестяваме от деликатност), но вдигнатият градус идва от друго – споделената храна. Тази е супер вкусна (благодарим и на четиримата замесени шефове) и, както всеки добър готвач ще ви каже, няма как да е иначе, щом е приготвена и поднесена с удоволствие.

"Всеки може да готви, но не всеки трябва да го прави. Ако готвите просто защото трябва, по-добре яжте филия", обяснява Таньо Шишков в книгата с рецептите. Този човек, направил първата си супа на шест години от кубче бульон, фиде и картофи, вероятно е по-страстен готвач от всеки от нас, но и новакът усеща колко е прав. "Тайната на вкусното ястие не е в съставките, а в пропорциите", обажда се от другата страна шеф Манчев, който вярва, че добрият готвач се познава по ножа… и парченцето масло на всеки тиган. Книгата носи още много дребни, но важни съвети от двамата, освен основното – по 52 рецепти от всеки от тях, от предястия до десерти. И освен вкусно, изглежда много красиво – от визуални сноби като нас, това наистина е комплимент, моля.

За да напомни колко е важна домашно приготвената храна за топлината в семейството (или офиса в нашия случай) и да сложи престилка на всеки с поне малко любов към готвенето (която бързо ще набъбне), кулинарната книга е създадена от Lidl и може да влезе във вашата кухня само от техните магазини. Срещу 5 стикера, всеки от които ще получите при покупки на стойност 25лв – съберете ги до 6 декември и най-после ще я сготвите тази пуйка за Коледа.