KILLA P
Terminal 1; 16 февруари, 22:00, 25лв от eventim.bg, 30лв на входа
Патрул от рими с ямайски ритъм влиза в центъра на агресивни бийтове, заобиколени от социални послания, които се побират в дискографията на Патрик Найт a.k.a Killa P. Част е от грайм общността Roll Deep в ранния ѝ стадий около милениума, но, след като издава самостоятелните си албуми Credit Crunch и Killa Instincts vol. 1, 2 и 3, се издига в стила и неоновите светлини започват да се разбиват право върху лицето му. Тукашният жанров колектив GrimeBG го довежда до Terminal 1 с цел да отпразнуват подобаващо първия си рожден ден. Добре дошли сме на купона, който пали бесни словосъчетания, вместо свещи.
 
JAYA THE CAT
Terminal 1; 28 февруари, 21:00, 25лв от eventim.bg
Името им идва от котката Джая, която пътува с тях по гигове, преди да изгреят в края на 90-те. Зарядът им поразява окончателно публиката с диска O’Farrell и оттам за американо-холандската банда следват купчина албуми, най-новият от които е кръстен оптимистично A Good Day For The Damned. Същият илиза точно след последното им гостуване при нас през 2017, когато феновете чуха част от него, преди да е излязъл в опаковка. Реге, ска и пънк рокът им витаят като облак, разпродал концерта им на 27 февруари за четири дни, така че, да, това е покана да побързате за втората дата, когато Plastic Bo. и Selector Lazy Face се включват за подгрявка преди и парти след.
 

BULLET FOR MY VALENTINE
Зимен дворец на спорта, 7 април, 20:00, 60/70лв от eventim.bg
Със свити юмруци и сериозни очи се придвижват насам в очакване да наострим уши за парчета от всичките им шест албума. Печелят първите искри любов, след като пускат дебютната си метълкор върволица от китари The Poison през 2005, a сингълът Tears Don’t Fall го припяват мнозина и до ден-днешен. Следващите нотни деформации идват по линията на Scream Aim Fire, Fever, Temper Temper и Venom, които ги изтласкват нагоре по музикалната стълбица до награди от ранга на Kerrang!. Четиримата господа с шипове на врата се готвят за лична и леко хладна среща с феновете тук през април, за която се препоръчва загрявка с най-новия им албум Gravity в Spotify.