Интересни, забавни, неочаквани, градски или пък абсурдни истории ще издирват популярни български автори в рамките на новия проект на Ballantine’s – Stay True Story. Всеки може да изпрати своето предложение тук, а основен критерий при избора ще бъде героите да остават верни на себе си или както казва мотото на Ballantine’s – STAY TRUE!

11 писатели и блогъри вече в очакване на интересни случки, които да преразкажат през своя поглед, със своите думи и да ги направят достояние на широката публика. На борда на социалния експеримент са Александър Христов, Александър Шпатов, Белослава Димитрова, Васил Георгиев, Васил Панайотов, Красимира Хаджииванова, Мария Илиева, Мила Михова, Ралица Стоянова, Тео Чепилов и Самуил Петканов. През следващите месеци се очаква включването на още популярни имена.

В рамките на социалния експеримент Stay True Story авторите ще имат и специални предизвикателства – да тръгнат на "лов за истории" в града, да "откупят" нечия история в бара срещу чаша Ballantine’s, да напишат обща история заедно с приятели или пък с непознати или да се състезават помежду си за по-добрия прочит на една и съща история. Всичко това феновете ще могат да следят на сайта staytruestory.bg, където вече са публикувани и първите истории.

Stay True Story e своеобразно продължение на успешния проект на Ballantine’sStay True People, който разказа историите на 10 характерни личности, успели да останат верни на себе си. Той улoви във видео техните успешни истории и разбирането им за смисъла на живота и мястото ни в него.

Повече за Единайсетте на Ballantine’s:
Александър Христов е автор на сборника Следобеди, които…, както и на редица разкази, излизали в периодичния печат. Носител е и на няколко престижни литературни награди. Завършва магистратура по творческо писане в СУ Св. Климент Охридски и работи като сценарист и редактор в медия. Превежда художествена литература, но най-много обича да я чете. Александър Шпатов е автор на сборниците #НаЖивоОтСофия и Том 2.0, в който са събрани оптимизираните разкази от първите му три книги: Бележки подлиния (2005), Разкази под линия (2008) и Календар с разкази (2011). Носител е на наградата Южна пролет за най-добър дебют. Вярва, че всеки има какво да разкаже и че това става най-лесно на по питие.