В пълна сила по-горното важи за Stolichno Weiss. Не мога да знам как би реагирал немец и каква точно комбинация от "Ja" и "Fantastisch" би изстрелял, но знам, че тази бира е личното ми голямо откритие от момента, в който пътищата ни се пресякоха.
Stolichno Weiss е на българския пазар от две години. Произвежда се в Австрия по рецепта от далечната 1475 година, което със сигурност гарантира, че са спазени всички предпоставки за високо качество и традиционен вкус. Предпочитам да я отпивам от чаша тип Пилзнер, за да мога да се насладя изцяло на плътния й аромат и едновременното съчетание на вкусовете на хляб и плодове. Сравнително слабото й алкохолно съдържание от 4,2% я прави универсална компания. Това ми позволява да я въвличам в най-различни кулинарни приключения. Stolichno Weiss с наденички, пушени меса, различни видове шунки, винен кебап… е, на това му казвам стабилна връзка – доживотен брак и то по любов. Отскоро експериментирам с рецепти за шницел, с когото са очаквано добра комбинация, а ако съм съвсем авантюристично настроен, спретвам си един пир с мексикански блюда като тако, бурито и гуакамоле.
Край морето непременно си поръчайте едно Stolichno Weiss към надигащата ароматна пара тенджерка с миди. Аз обаче, с чисто научна цел, ще пробвам да адаптирам горната идилия за агресивна ърбан среда – фототапет с палма и леген със солена вода.
Наздраве!