Billy the Kid vs. Dracula (1966)
Тук архивампирът иска да закуси с годеницата на легендарния Били Хлапето, а когато нашият герой установява, че куршумите не могат да наранят Дракула, го убива със… скалпел. Най-големият майтап е, че авторите на Billy the Kid vs. Dracula са заснели гореописаното малоумие с такъв драматичен патос, все едно правят минимум новия Трамвай желание.

Cannibal! The Musical (1996)
Най-вероятно никога не сте чували за този филм, а трябва, защото зад него стоят създателите на South Park Трей Паркър и Мат Стоун. Още заглавието обещава идиотщина с космически пропорции и получаваме точно това – очарователно съчетание от просташки хумор, кървища и жизнерадостни песнички. Класиките на Серджо Леоне сигурно леко се срамуват, задето делят една и съща жанрова ниша с този филм.

Този див, див запад (1999)
Съсипаната от критиката уестърн комедия на Бари Зоненфелд печели почетно място в този списък дори и само с факта, че вкара в Дивия запад гигантски механични паяци и озвучи екшъна с хип хоп. Резултатът е толкова покъртителен, че в свое интервю от 2009 изигралият главната роля Уил Смит се извини публично на зрителите и актьорите от оригиналния шестдесетарски сериал, върху който е базиран Този див, див запад.

Добрият, лошият и странният (2008)
Ако мислите, че киното вече не може да ви изненада с нищо, ще ви помолим да си представите следния сюжет – японската имперска армия преследва дебел корейски каубой и двама аниме персонажи в закономерно свободна трактовка на класиката с Клинт Истууд. Американската публика видимо е потресена, защото Добрият, лошият и странният печели на територията на САЩ колосалните приходи от 128 486 долара при бюджет от 10 милиона. Което не пречи на филма да попадне в официалната селекция на фестивала в Кан и да получи изненадващо позитивни отзвиви от критиката.

Cowboys & Aliens (2011)
Индиана Джоунс и Джеймс Бонд (или иначе казано – Харисън Форд и Даниел Крейг) яздят рамо до рамо в Дивия запад, размахват тежки бластери и се сражават с извънземни нашественици. Безценно! Премиерата на филма предстои, но изглежда това ще е кретения, след която вече ще гледаме на уестърните с други очи.