Кои са най-предпочитаните стъргалки за лед от шофьорите?

Неприятностите, които зимния сезон ни поднася по отношение на поддръжката на автомобила наистина не са малко. Всеки водач знае, че ако не разполага с гараж, в който колата да е защитена от атмосферните условия задължително трябва да разполага с пособия, с чиято помощ да се приведе возилото в състояние, което позволява добра видимост. Ежедневното замръзване и обледяване на стъклата на автомобилите, които са паркирани пред жилищните блокове и кооперации е неизбежно. За да бъде отстранен тънкия слой лед или натрупан по колата сняг се нуждаете от стъргалки за лед. Въпросът е обаче каква да е стъргалката. Най-обикновените, които можете да купите представляват малка лопатка, която е с триъгълна форма и дръжка. С такава стъргалка за лед обаче много трудно ще отстраните натрупания сняг и ще имате нужда от доста време, тъй като са миниатюрни и площта, която почистват е твърде малка. Затова ще трябва да положите повечко усилия и да отделите време за качественото размразяване и отстраняване на леда от стъклата.

Производителите на стъргалки за лед създават доста интелигенти решения и предлагат комбинирани варианти

Освен типичните модели, но с по-широка работна ширина, този инструмент може да разполага с метличка, както и ръкавица. Всъщност това са пособията за почистване на автомобила при зимни условия, които са най-предпочитани от дамите шофьори, тъй като не се налага да държат в багажника на колата си цяла кутия с аксесоари и инструменти, които да използват за да въведат возилото в подходящ вид за пътното платно. С една стъргалка за лед, която разполага с няколко функции всъщност си спестявате време пари и главоболия. Предимствата на този модел стъргалки са безспорни.

Поставяйки ръката си в предпазната ръкавица ръцете ви ще останат сухи и топли, а с метлата много бързо ще свалите натрупания сняг по колата. По-луксозните модели стъргалки за лед дори разполагат с телескопичен удължител като така можете да почистите автомобила от всички страни бързо и лесно, и той няма да бъде като движеща се топка сняг на пътя. Подгответе за зимата и изберете практични и ефективни пособия за почистване на заскрежените и заледени стъкла.

За да защитите автомобила си от външните условия още по-добре, може също така да използвате и покривало за кола.