Песни за любов
Остава не са само Шоколад и ако това ви е приятно, значи срещата ви на 14 февруари е в 22:00 в Терминал 1, където Свилен Ноев и Ко. вадят тежката си артилерия – всичките си песни за любов. Ако пък сте фенове на "жанра", но го предпочитате с фънк, Sofia Live Club отваря в 22:30 за многочасово блаженство с Белослава. В това време D2 разнежват тежкия си звук с акустичен лайв в City Stage, където свирят всичкo свое старо и златно плюс чисто ново парче и кавъри на вечнозелени романтични хитове.

Приказки за нощи
Не искате песни? Ето ви приказки – актьори, музиканти и поети влизат в дуети и четат разкази за двойки от Пощенската кутия на Гери Турийска. Всеки може да се включи със свой сюжет по темата Ние на pkzaprikazki@gmail.com до 11 февруари, но, ако и вие сте "не на писането по празници", идвайте направо за купона на 14 февруари от 19:00 в Sofia Live Club. Рая Пеева, Стефан Щерев, Радина Боршош и Койна Русева са част от четящите, но кой с кого ще сплете гласа си ще разберете в клуба и след 10лв към ticketportal.bg.

Шоу за стадион
През юли 1986 Queen пробиват Желязната завеса и забиват 22 парчета на претъпкания Непщадион в Будапеща, зачервявайки от завист целия Източен блок. Върхът на унгарското кино тогава е мобилизиран да заснеме шоуто и го прави, без да подозира, че записва един от последните концерти на Фреди Меркюри. Днес тези исторически часове с HD качество и топ звук влизат в 92-минутното шоу Hungarian Rhapsody заедно с документално интро и кадри от Live Aid в Лондон през 1985. Ако не е имало как да заведете половинката си на концерт на групата с Фреди на микрофона, сега ви се сбъдва – само на 14 февруари от 20:00 в Premium и Luxe залите в кино Арена с билет за 15лв от kinoarena.com.

Кукли за възрастни
Няколко млади неудачници, възпитани със заблудите на розовата американска демокрация, в крайна сметка попадат в реалността, където идеализмът им се сблъсква с материализма, расизма, ксенофобията и порното. Това е Авеню Q – разбиваща комедия-мюзикъл 16+ с кукли и актьори, награди и похвали, а и доста натурален секс, макар и между парцалени тела. Влизайте в забавата на 15 февруари в 19:00 в кукления салон на Гурко – да, денят след 14-и е и е идеално за доказателство на "кукло, искам да съм с теб повече от един ден през февруари".