Къде се покри напоследък, да нe са те опандизвали пак заради някой джойнт?
Хаха, не. Тревата все още си е моето вдъхновение, но не се занимавам с глупости, пазя се.

Защо тогава не сме чували нищо за теб?
От три години съм с Free Style – приятен бенд от 8 души, адски добри музиканти, които живеят в Пловдив. Почти всяка седмица пътувам дотам. В началото свирихме кавъри, сега малко по малко минаваме само към авторски неща. С жива група са други вибрациите, получава се красиво. Вече дори си имаме фенове, които обикалят цяла България, за да ни гледат. Свирим предимно соул, фънк и доста хип хоп. Сцената е най-якият учител, тя е важна за един артист. Вече мога да пиша по две песни на ден, но единственото, което всъщност искам, е да се развивам на живо.

Съвсем скоро ще те видим в ролята на диджей заедно с DVD на Grolsch Block партито.
Да, с DVD или Давид, както се казва, се сработихме много добре. Срещнах го на едно участие в Мало Бучино преди 3-4 години. Впечатли ме с това, че в тексто­вете му се споменава доста думата любов, по-чувствен е, не го раздава тежко. Много е амбициозен, работи в заведение, а вкъщи си кове сам студио. Аз не мога така – мен ме бива само да пиша песни. Пускаме вече доста време. Въртим класиките в хип хопа – от 1992 до 1998, от Ню Йорк до Ел Ей – импровизираме много. Човек винаги търси хора като Давид. Абе, леко започнахме да затваряме кръга около себе си.

Да не си загърбил продуцентството?
О, не. Само един акт 16 ни дели от студиото, което правим с Free Style. Създадох продуцентски екип с тях, въртя се в едни кръгове, а напоследък ми звънят и комерсиални имена. В момента правя парчета на Маги Джанаварова, Нора, Рут – познавате ги от Music Idol.

Какво се случва с хип хопа с България?
Нямам идея, дори нямам телевизор. Изолирал съм се в собствения си свят и не искам да ми влияе шоубизнесът, разни звезди. Само ме разсейват и ме отделят от пътя, по който съм поел.

Например Мишо Шамара, с който се скара по Канал 3?
Супертъпа интрига беше това. Той явно си има някаква система да привлича вниманието. Не знам какво правеше на пресконференцията на Xzibit в Ловеч, а и защо трябваше да коментираме парчето му със Снууп? Не ме интересуват такива евтини сблъсъци.

Какво стана с Niggative – албумът, за който говориш вече няколко години?
Ще го запиша с Free Style, само да отворим студиото. Ще е предимно живо свирене, надявам се и те да вложат много от себе си, защото са адски добри музиканти. Готов съм с над 40 парчета, но не искам да бързам. Искам всичко да е изпипано. Със сигурност ще има парчета с Лора Караджова, надявам се и с Белослава, не сме се виждали отдавна. Искам да подарявам диска на хората, които ме харесват. Така ще е най-яко!

Бобо е на myspace.com/boboman1
Бобо и DVD пускат на Grolsch Block Party, ул. Иван Шишман, Иван Вазов и Славянска, 12 септември, вход свободен