Кога започна да танцуваш?
От 15 години се занимавам. Аз съм от Каварна и там бяха първите ми стъпки като хореограф и танцьор.

С брейк ли започна?
Да?– зарибих се от един клип на MC Hammer и един филм?– Breakdance. После започнаха да ме теглят повече хореографиите. Започнах да откривам моята версия на движението и танца. Завърших икономическия университет във Варна и там започнах сериозно да се занимавам с преподаване в разни зали. Пусках обяви, които гласяха “Ако искаш да танцуваш като Алия или като Ъшър, ела еди-къде си…” И те идваха.

Коя година беше това?
2000-та. После случайно попаднах на кастинг за едно финландско училище, приеха ме и заминах за Финландия за една година. Цялото ми пребиваване там беше много полезно и отвори нова страница в уменията и търсенията ми като хореограф. Като се върнах тук, имах огромното желание да направя нещо голямо, да направя своя история.

И създаде училището…
Да?– тогава то се казваше Студио за съвременен уличен танц. Всичко тръгна буквално от нулата. Имал съм моменти, месеци, в които е имало само един човек в школата. Но знаех, че в един момент това дете ще бъде едно от стотиците. И днес е точно така.

Как създаваш танците си, какво те вдъхновява?
Стрийт културата. За мен улицата е място, от което черпя вдъхновение. Това, което ми се случва, докато вървя по улицата, това, което чувам и виждам около себе си, ме провокира да направя танц.

Само с танци ли си поддържаш фигурата?
Ами за съжаление сега не спортувам и други неща, колкото ми се иска. Иначе от малък баща ми ме е научил да тичам и да моржувам?– тоест къпя се в морето по всяко време на годината. Това е нещото, което поддържа у мен борбата със страха жива. Защото е адски страшно, когато навън е минус 15 градуса, а водата е минус 1, да влезеш в нея. Това е супер предизвикателство?– физическо и психическо.

Какво ще бъде шоуто в НДК? Разбрах, че ще има над 120 танцьори…
120 е малко относителна бройка?– може да са повече, може да са и по-малко. Става дума за танцово мултимедийно шоу. Идеята ми е да събера хората от двете ми школи?– варненската и софийската, и да танцуват всички заедно. Има сцени, в които ще участват абсолютно всички. Спектакълът се казва Централно. Негов режисьор е брат ми?– Станимир Енчев, който през 2006 спечели първа награда за съвременна хореография.

Какъв ефект очакваш?
Сигурен съм, че младите хора имат нужда да видят това шоу?– не само ние да го покажем, а те да го видят. Това е нашата алтернатива на всичко, което им се случва на улицата. И тя всъщност е танцът.

Танците ти са част от хип-хоп културата. Мислил ли си да направиш нещо с някой български рапър?
Ами всъщност точно това е една от изненадите на нашето шоу?– разказвачът на историята ще е един от членовете на шуменската хип-хоп банда Казино.

Работите ли и над нещо ново?
Да, в момента правим Шинел по Гогол. Но това е в далечното бъдеще… Засега просто си танцуваме.