Тайните на фотографията разкриват Xiaomi Masterclass с гост лектор Крис Захариев

Младият и талантлив режисьор демонстрира как се работи с новите флагмани от серията Xiaomi 14

На 11-ти юни в Hyperspace Social Tech Hub в София предстои Xiaomi Masterclass по фотография, майсторски клас с многократно награждавания фотограф и режисьор Крис Захариев. Местата са ограничени и всеки, който желае да присъства, трябва да се регистрира до 5-ти юни на този линк.

Xiaomi Masterclass има за цел да задълбочи разбирането на участниците за визуалното разказване на истории чрез практически и теоретични сесии, като се фокусира особено по време на златния час за използване на естествената светлина за снимане.

По време на уъркшопа всеки записал се ще може да се докосне до най-новите устройства на Xiaomi – смартфоните от серията Xiaomi 14, която включва моделите Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Ultra. Участниците ще бъдат избрани от жури, а приоритет ще бъде даден на потребители, които понастоящем притежават смартфон Xiaomi 14 или Xiaomi 14 Ultra. Изисква се основно до средно ниво на познания в областта на фотографията, като това включва разбиране на основни фотографски понятия, познаване на работата с камери (особено цифрови и смартфон камери) и разбиране на фотографската композиция и техниките за осветление.

Водещият лектор на уъркшопа – Крис Захариев е създател и на уеб-сериала „Да Се Изгубиш Нарочно“ – документално приключение сред най-затънтените селца в България, за който печели наградата „Будител На Годината“ през 2018 г., както и наградата „Най-вдъхновяваща личност“ от TOYP Bulgaria през 2019 г. През 2020-та година е номиниран и печели престижната наградата „Стоян Камбарев: Полет в изкуството“ за своите късометражни филми и онлайн проекти. През септември 2020 г. представлява България като част от младежкото жури на международния Кино Фестивал във Венеция. Като режисьор филмите му са номинирани за множество международни фестивали.

Серията смартфони Xiaomi 14 е емблематична за бранда, а двата модела се отличават с изключителни камери, създадени в колаборация с Leica. Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Ultra разполагат с оптиката Leica Summilux, с което се превръщат във върха на сътрудничеството между двата бранда. Тази интеграция демонстрира най-напредналите оптични концепции и продуктови дизайни, затвърждавайки позицията на Xiaomi като световен лидер в иновациите в областта на мобилната фотография.