Театрална работилница „Сфумато“ дебютират собствен подкаст

На 22 март Театрална работилница „Сфумато“  дават начало на своя нов проект – подкаст поредицата Как се рисува по въздуха.

В рамките на подкаста заедно изследваме техника на създаване на театър в работилницата. Проследяваме периода от нейното създаване до днес. Реално отражение на историята, настоящето и бъдещото получаваме чрез серията от интервюта на ключови фигури, започнали, продължили и развили своя творчески път, използвайки „техниката за рисуване на въздуха“.

Подкаст епизодите можем да открием в каналите на театъра в Youtube и Spotify в началото и края на месеца (през 2 седмици). На този етап са планирани 10 епизода, като премиерният ни очакват още на 22 март. Водещ на подкаста е Алекс Дачев, който е част от маркетинговия екип на Сфумато. Завършил специалност „Европеистика“ с профил „Медии“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и „Артмениджмънт. Управление на културни институции и творчески индустрии“ с допълнителна специализация по „Театрално изкуство и общество“ в Нов български университет. Отдаден на мисията на театъра и изкуството да събира и съприкосновява в търсене на смисъла и човечността.