The Doors: От другата страна, 30лв
Първата въобще биография на легендарния поет с китара Джим Морисън, написана веднага след смъртта му от журналиста Джери Хопкинс и допълнена с вътрешно инфо от Дани Шугърман (асистент, а по-късно и менджър на групата). Не очаквайте анализ на сложната душевност на гениалния Морисън, а по-скоро голите факти за ексцесиите, алкохолизма и саморазрушителната му стихия. Оливър Стоун не се оплакваше – именно тази книга му послужи за вдъхновение на знаете-кой-култов-филм. В нея има и над 70 фотографии, концертни кадри, плюс текста на L.A. Woman с почерка на Джим.

Iron Maiden: 30 години зверове, 16лв
Неофициална биография, която изчерпателно проследява пътя на "девиците" от самото начало през 1976 до 2006, когато издадоха и последния си (засега) студиен албум A Matter of Life and Death. Авторът Пол Стенинг не е спестил нищо – тук са и върховете, и конфликтите, сексът, наркотиците и всичко останало. За целта са включени ексклузивни интервюта с бивши и настоящи членове на бандата, приятели, колеги, промоутъри, бивши гаджета, групита, че чак и дилъри.

U2 за U2, 79.90лв
Цялата истина и само истината по думите на Боно и компания, събрана на 350 страници и гарнирана обилно със снимки от личните архиви на момчетата. Дизайнът е дело на Стийв Авърил, който се грижи за цялостната визия на U2 през годините. Да се надяваме, че тази лична ретроспекция на творчеството и житието на най-известната ирландска групировка е още едно потвърждение на мълвата, че през 2008 те ще избухнат още веднъж, с нов албум.