Ти напазарувай, аз ще сготвя

Ако имаше как друг да мисли за разнообразната ни диета и да пазарува вместо нас, щяхме да готвим всеки ден. Е, внимавайте какво си пожелавате, защото gastronomy.bg вече го изпълнява. Виртуалният гастроном разтваря меню с интересни, но бързи рецепти и доставя до врата точния грамаж продукти за тях плюс инструкции как да ги превърнем в чиния хубава храна. Екстра ли е или само така звучи? Вместо да се чудим, тестваме услугата, която поема логистиката около вечерята, за да можем ние да се концентрираме над удоволствието – от готвенето, яденето и филма след това.Влизаме в gastronomy.bg на гладно, което е грешка над всяко меню и издава първата ни слабост – сещаме се за вечерята едва когато вече не си спомняме обяда. Тоест твърде късно, особено ако тепърва трябва и да напазаруваме за нея, а часовникът вече тиктака към 18:00. Докато оглеждаме красивите чинии през витрината на сайта, мислени от професионален готвач, вече сме благодарни за едно: днес няма да правим списък с продукти и да обикаляме магазини, за да успеем пряко сили да сложим нещо топло на масата към 20:00. Естествено, гастрономът не изпълнява поръчки с щракане на пръсти и заявката ни ще се материализира утре (това е максималната скорост на услугата), но и така е добре – всичко за вечерята на следващия ден може да бъде организирано сега.

Талятели с пилешко, домашен дюнер и кюфтенца с кашу преминават апетитно през екрана, но ние се спираме на непознатата дума – салтимбока. Така италианците наричат телешкото, когато е загърнато в прошуто и надъхано със салвия. Рядко посягаме към този вид месо, защото хубаво парче от него се намира с турне из цяла София, което сега ни е паднало да си спестим. Само след клик бонфилето вече е в кошницата, в която влизат и останалите продукти за рецептата в точния грамаж за ястие за двама – минимум оферата на гастронома, която може да се надгражда многократно с +2, ако имате да храните голямо семейство или пък гости. Удобно е, че цената се изчислява веднага и е окончателна, което пък значи, че доставката е въздух. И то чист въздух – кашонът с бъдещата ни салтимбока пътува безплатно към нас в електромобил на Spark.В договорения ден и час очакваме доставката на домашен адрес, но със същия успех можеше да е офисният или дори нещо по-екстравагантно: оказва се, че gastronomy.bg има гостоприемни партньори и кашонът с продуктите може да ви чака в Gallery 2.0 например, ако сте в движение и ви е по-удобно да го грабнете оттам на път за вкъщи. Озове ли се веднъж на кухненския ви плот, започва най-хубавото – готвенето. При това спасено от малките препъникамъни в стил как да премеря 60гр масло, колко картофа ще ми трябват за гарнитурата и какво да правя с подправките, които ми хартисват.

"Измийте продуктите преди употреба", започват инструкциите още от капака на кашона, в който намираме изрядно строени и пакетирани отделните съставки за вечерята ни. Фино парче телешко бонфиле, два картофа, ленти прошуто, розмарин, салвия и точно премерени масло, бяло вино и соев сос излизат на дъската ни, заедно с начина на приготвяне на ястието стъпка по стъпка. Нечестно е да издаваме рецептата, но можем да ви кажем едно: за да превърнете месото от снимката в салтимбока, ще ви трябва чук. Няма да го откриете в пакета, в който липсват и "насъщните за всяка кухня" зехтин, сол, захар и черен пипер, но затова пък отвътре изскачат 5 клечки за зъби. Не са за след вечерята – с тях трябва да забодем прошутото и салвията върху телешкото и е истински мило, че и за тази дреболия е помислено. Така де, щяхме да засилим чука към главите си, ако трябваше да се разкарваме до магазина само за едни клечки за зъби (знаете как изневиделица свършват тези неща вкъщи).40 минути по-късно, както са ни обещали, готовата салтимбока дими на масата, а ние си мислим, че не беше толкова страшно да набием и сложим в тигана това деликатно месо. Факт е, че влизането в гастронома изобщо ни подсети за него, че даже и по италиански, така че сме му благодарни и на финала – за това, че раздвижи менюто ни за седмицата, без да оставя половин букет розмарин в хладилника ни на сигурна смърт. Иначе не казваме, че е непосилно да сготвиш интересна домашна вечеря за час. Просто е доста по-лесно, когато продуктите и рецептата само те чакат да вземеш ножа и да включиш печката. И да, после дори ти е останало време за един сериал.

Изберете своята рецепта и поръчайте продуктите на gastronomy.bg