Готови, на старта, бум!

Започваме с основното: за да се включите в състезанието, първо трябва да минете през bioderma-womensrun.bg за регистрация. Като един от партньорите на събитието тази година магазин Decathlon на Солунска 2 е адресът, където после да потърсите своите стартови пакети в седмицата преди Run-а. Стартът му е на 25 юни от 09:00 при Билетния център на НДК, а трасето е познатото от миналата година – около самия Дворец на културата.

Пътят към наградите

Пет категории търсят своите участнички. Основните са с дължина от 3 или 5 километра. За момичета между 10 и 15 години пък е обособена специалната 3-километрова категория TEEN Girls Run, чийто спонсор – Френският институт, ще награди най-бързата сред девойките. Ако вървите в комплект с мъниче, което трябва да наглеждате, няма страшно – даже още по-добре! Категорията Мама и аз е точно за вас. Просто хващате своето хлапе на възраст под 10 години и се насочвате към парка зад музея Земята и хората за отделно 3-километрово бягане. Петата категория в състезанието няма нищо общо със спортните ви заложби. Вместо това тя се вглежда в креативността ви. Наградите в нея се раздават от жури от модни експерти, които ще се оглеждат по трасето за най-екстравагантните и оригинално облечени участнички. Награди ще има и за най-бърз отбор, така че помислете дали вместо на съботен брънч не искате този път да поканите приятелките си на съботно бягане. Победителите във всички категории ще получат обилно количество продукти на Bioderma, а ако не сте достатъчно бързи, но пък сте късметлии, може да ви изтеглят в томболата за двоен билет до Париж. Bonne chance!

Тичане за един по-добър свят

Както всяко издание досега, и този път Bioderma Women’s Run ще отдели част от приходите си за благотворителност. 20% от таксата ви за участие автоматично се заделя за сдружение Деца с онкохематологични заболявания и кампанията Заедно сме в училище без граници, която помага на децата да не прекъсват учебния си процес, докато се лекуват в клиниките по детска онкохематология. Като лице на кампанията актрисата Ирмена Чичикова също ще завърже маратонки, за да се включи в състезанието заедно с вас.

Bioderma Women’s Run е на 25 юни от 09:00 край НДК и музея Земята и хората

Регистрацията тече на bioderma-womensrun.bg