Слава богу, по-късно Тимъти открива сериозния актьор в себе си и последните няколко години усмивката му ни разтапя от екраните с филми като Назови ме с твоето име, The King и Малки жени. Но това за него е само началото. Вече се готвим за ролята му на Зефирели в The French Dispatch от Уес Андерсън и се опаковаме за пустинята, където го гледаме като Пол Атреидис в Дюн от Денис Вилньов (Блейд Рънър и Сикарио).
МЕЖДУ МАНХАТЪН И ФРАНЦИЯ
Расте в квартала Hell’s Kitchen в Ню Йорк в сграда, която дели с не един и двама артисти. Майка му е пенсионирана танцьорка от Бродуей, а баща му е от Ним, Франция, и е един от редакторите на Уницеф. Актьорът превключва бързо от френски на английски и споделя, че когато ходи при баба си и дядо си в Лион, започва да сънува на френски. Иначе прекарва по-голямата част от живота си в Америка и училището по изкуства ЛаГуардиа (където се сприятелява с Ансел Елгорт). Година след завършването му, го взимат да играе малкия син на Матю Макконахи в Интерстелар и оттам му се налага да напусне специалността Културна антропология в Колумбийски университет, за да продължи в Нюйоркския. Там може да се съсредоточи върху времето си на снимачната площадка и за това искрено благодарим.


КРАТКА РАП КАРИЕРА И ФИЛМИ ЗА ОСКАРИ
Докато е в ЛаГуардиа, Тимъти решава да си сложи шапка с козирка и с рап песен да се обясни в любов на статистиката и учителката си – госпожа Лоутън. Даже си има псевдоним – Lil’ Timmy Tim и за всеобща радост клипът още циркулира в интернет. Голям фен е на Frank Ocean, а Tyler, the Creator го споменава в песента си Okra. Стискаме палци за колаборация. Режат го за ролята на Спайдърмен, която грабва Том Холанд, но вместо това се забива в очите на всички с ролята си на Елио в Назови ме с твоето име. За нея учи италиански и минава няколко урока по пиано и китара, като резултатът е номинация за Оскар. След сериозния си опит вече го чакаме в Дюн, който излиза по кината през 2021.

ЗЕЛЕНА КОСА И ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ
Когато промотира драмата Малки жени в Китай през август, феновете го заварват с няколко зелени кичура, които подозираме, че покрива от скука по време на карантината. И като се разписахме за филма, там играе Сърша Ронан – най-добрата му приятелка. Двамата си партнират и в Лейди Бърд, а предстои да ги гледаме заедно в The French Dispatch. Не са романтична двойка, но винаги си стоят зад гърбовете и заедно замислят шеги по време на снимки – доказателствата за които плуват онлайн. Не пропускат обаче да се пошегуват и един с друг, независимо дали е в Instagram или в шоуто на Греъм Нортън.