Топ 10: Барът, римейкът и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Барът

Да се свети пивото ти! German Kraft е бар, разположен в църква в лондонския квартал Мейфеър, има си и пивоварна в криптата, а баровете са на олтара. Тук човек може да се помоли искрено – за още една пинта хмелно причастие. Онлайн е на germankraft.com.

Римейкът

Носферату на Фридрих Мурнау от 1922 е абсолютна класика и фундамент за хорър жанра. А догодина, 102 години по-късно, легендарният филм ще се сдобие с нова версия, режисирана от Робърт Егърс (Вещицата, Фарът) с участието на Лили Роуз Деп и Бил Скарсгард. Снимките приключиха наскоро в Прага, а филмът се очаква по кината следващата есен.

Парчето

Mary In The Junkyard са съвсем ново лондонско трио и току-що пуснаха първия си сингъл – Tuesday. Парчето започва акустично и небрежно-хаотично, преди да избухне в инди рок истерия към финала си, и е едно от най-свежите неща, които сме чували напоследък. Чакаме още!

Книгата

Приказките на Древен Египет не са най-познатите на масовия читател у нас, а са вълшебно пътешествие из далечни страни и времена. Египетски приказки от издателство Изток-Запад е вярната книга, към която да се обърнете, защото е съставена от видния египтолог и ерудит Сергей Игнатов.

Настолна игра

Помните ли чудния детски анимационен сериал Мечето Ръкспин? Е, тази игра може и да не е базирана на него, но името ѝ идва точно оттам. В ОЧЗ се съревновавате с други чудовища и злодеи, завладявате територии и богатства, като целта ви е да станете най-богатия и могъщ злодей в играта.

Приложението

Ако сте решили да готвите повече вкъщи и да харчите по-малко пари за хранене навън, CookPad е приложението, което ви трябва. В него можете да добавяте рецепти, а от своя страна то ще ви предлага други, на базата на тези, които сте въвели. Помага и за съставяне на списъци за пазаруване спрямо рецептите, които сте харесали.

Джаджата

Минималистична и компактна, новата лампа за под на Philips Hue Gradient Signe Floor Lamp е отличен аксесоар за вашия смарт дом. С меките тонове на разно-цветните светлини, които струят от нея, тя създава перфектен амбианс в стаята. 330 долара от Amazon.

Албумът

Шведската хеви рок/блус банда Graveyard току-що издаде шестия си албум 6 (пребройте пръстите на човека на обложката). Тягата в силно повлияната им от 70-арската вълна в тежкия рок музика е отстъпила на по-изразено бавно темпо и топла меланхолия, което прави албума чудесен за октомври.

Instagram профилът

Айрис Естер е от онези илюстратори, които карат приказните светове, особено тези, населени с животни, да оживяват в красиви картини. Без да има художествено образование, тя върви по пътя на най-добрите приказни художници. Следваме я вInstagram като irisesthercom.

Филмът

Когато злото дебне (When Evil Lurks) е доста смущаващ филм. Както е и редно да бъде един истински хорър с демонични обсеб-вания и свръхестествено зло. Стряскащ и мрачен, филмът на Демиан Ругна е сред най-силните примери в жанра (мислете за Вещицата на Робърт Егърс, но с по-директен и незавоалиран сюжет).