Топ 10: Новината, фестивалът и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Новината

Ед Шийрън идва в София! След години музикална тишина на националния стадион, той отново приема гигантски концерти, и то на актуални артисти. След като това лято видяхме американската поп сензация Imagine Dragons, на 31 август догодина ще гледаме и британската супер звезда и любимец Ед Шийрън.

Фестивалът

За пръв път у нас ще имаме тематичен кинофестивал за Хелоуин. It‘s Alive Horror Film Festival ще се проведе от 31 октомври до 5 ноември в Дома на киното и кино Влайкова, а филмите в програмата са от 1920 до 2023 година (Кабинетът на доктор Калигари или Екзорсистът на кино.) Пълна програма и подробности тук.

Тениските

Внимание, метъли-коткомани! Тези тениски привидно носят обложки и имена на любимите ви банди. Всъщност обаче са страшно забавни пародии, като във всяка от тях има котки. Не е тайна, че метълите обичат котки. А сега към онлайн магазина.

Настолната игра

The White Castle ви изпраща в Япония през XVII век и един от най-знаковите ѝ замъци – Химеджи. Всеки от играчите (до 4) управлява клан, който се бори за точки и влияние пред даймиото. Разполагате с ресурси, грижите се за градината или за сигурността на замъка. Ключът към успеха е умелото разпределяне на ресурсите и внимателна стратегия, а една игра продължава около 80 минути.

Сериалът

Майк Фланаган стои зад чисто новия готик хорър сериал The Fall of the House of Usher, базиран на разказа на Едгар Алън По. И ако това не ви стига, за да хукнете веднага към Netflix, ще ви загатнем, че историята в сериала обхваща и миналото, и настоящето, а в нея се промъкват сюжетни нишки и от други разкази на По.

Книгата

Топ 10

Благой Иванов отдавна е известен като майстор на съспенса и хоръра (освен като редактор в издателства). Сега обаче излезе първият му роман за деца. Е, в него има главен герой гарван и чудовища – 13 на брой. Тринайсет чудовища за Хелоуин и една книга за празника.

Албумът

Излезе! Дебютният албум на Lunikk Unreal City вече е в стрийминг платформите, на дискове и в ушите и сърцата ни. Един от най-хубавите инди поп албуми напоследък, и то от българска банда. Криси и Дени ви канят на извънреална разходка из неоновата магия на музиката им.

Филмът

Мартин Скорсезе отново е в комбина с Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро, за да разкаже американска история от началото на миналия век. Убийците на цветната луна е вече по кината и разглежда убийството на Ана Браун през май 1921, а разследването му разкрива мръсната тайна за изтребването на племето Осейдж.

Календарът

Може и да е рано още за календар за догодина, но никога не е рано да се сдобие човек с 12 разкошни фотографии на акащи в природата кучета. С календара Dogs Pooping in Beautiful Places всеки месец през 2024 ще споделяте момент на съкровено кучешко блаженство сред епичен пейзаж.

Котката

Трафълс е чаровна котка и важен помощник в детска оптика в Пенсилвания. Осиновена от собственичката Даниел Крул преди 4 години, тя обожава да носи различни очила без диоптър и така помага на децата да приемат, че носенето на очила е готино. Така де, щом котката го твърди.