Топ 10: Турнето, трейлърът и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Турнето

Очаквано и неизбежно – една от най-големите рок банди, Aerosmith, съобщиха, че започват прощално турне Peace Out. Те са най-успешната американска група с над 150 милиона продадени албума. Турнето започва през септември, като засега са обявени само 40 американски дати. Дано ги видим отново и в Европа!

Трейлърът

Дюн 2 идва! Видяхме трейлъра. Време има, търпение – не. Пол Атреидис ще обязди пясъчния червей, ще се бие с нож с Фейд-Рота Харконен и ще спечели любовта на Чани. Филмът е с премиера чак на 3 ноември – както казахме, време има, търпение – не.

Джаджата

Ekster представиха своя смарт портфейл Ekster Parliament Smart Wallet. Покритието му е с радиочестотна идентификация против кражба. Сгъва се на две, лесно събира до 10 карти, които излизат с натискането на бутон, а има и място за кеш. И изглежда много стилно и компактно. 85 евро от amazon.

Приложението

Телефонче, препоръчай къде да ям! Bite е приложение, което дава само полезната информация за заведения – от потребители за потребители. Дали е вкусно, съставът на храната, качеството и цената. И реални потребителски снимки. Край на досадните ревюта, хапваме според нашия вкус.

Сериалът

Star Wars: Visions e анимационна антология от вселената на Междузвездни войни. След като първият сезон беше посрещнат възторжено от феновете, Disney+ току-що пуснаха и втори. Девет кратки филма, всеки от различно анимационно студио, включително любимите ни ирландци Cartoon Saloon.

Албумът

Горещ, шумен и нахален, новият албум на родните Daily Noise Club е такъв, какъвто трябва да бъде един истински рокенрол запис. Неподвластен на времето, наперен, готов да пие бира с теб или да се сбие. From Apathy To Exstasy е мастериран в Сиатъл от вездесъщия Джак Ендино (Nirvana, L7, TAD). Представят го на 13 май в The Pit.

Мястото

Хол за вино Phine е новият вино бар на Фелия Барух и Георги Влахов. Фотограф и куратор, Фелия сбъдва мечтата си да има собствено място за вино и за фотосесии. Селекцията е с над 50 етикета, а можете да опитате и два вида тарт фламбе – недотам познат у нас роднина на пицата. Намира се на ул. 6 септември 37.

Книгата

Александър Николаевич Афанасиев (1826-1871) е сред най-големите руски фолклористи и в този том има точно това, което пише на корицата – Руски народни приказки, които не са за печат. В приказките, които фолклористът е събрал в това нецензурирано издание, има и еротика, и насилие, но са напълно автентични. 15 лв. от Ерове.

Бандата

Тези, които кипят в родния хардкор, със сигурност вече са гледали на живо Adult Crush – нова банда със стари кучета от сцената, предвождана от Александър Бояджиев – Чиката от Last Hope. Свирят на 18 май в клуб Mixtape 5 с промо на първия си албум Days of Peace.

Настолната игра

Earth е съвсем нова игра, в която стратегически развивате екосистеми с уникална флора, фауна и терени. Играта е с отворен свят, може да се играе от 1 до 5 души (да, можете и сами), със семпли правила, но на практика с безкрайни стратегически възможности, идващи от грамадния брой карти.