Топ 10: Книгата, комиксът и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Книгата

Мексиканският художник Давид Алварес пуска втора книга с великолепни илюстрации. Украсил е старата ацтекска приказка за заека, когото пернатата змия качила на луната. Ancient Night е налична и на английски в европейските клонове на Amazon.

Комиксът

От Artline Studios зарадваха феновете на класическия забавен комикс. Току-що пуснаха на пазара първи том от серията весели уестърн приключения на каубоя Лъки Люк. И ще ги издават хронологично, на интеграли, по няколко броя в том.

Албумът

Немско-швейцарският колектив The Ocean приключва серията албуми, вдъхновени от палеонтологията с чисто новия Holocene. Песните навлизат повече в прогресив и дори спейс метъл територия, мелодични, с изразена меланхолия, за сметка на по-агресивното постметъл звучене от предните записи.


Радиото

… изчезва от новите модели на Ford, BMW, Volkswagen, Volvo и Tesla. Решението на компаниите е продиктувано от все по-намаляващото слушане на радио в колите, както и от смущенията на сигнала, причинени от електрическите двигатели на електромобилите.

Концертът

Pantera е една от най-значимите метъл банди и любима на поне три поколения метъли. Първият им концерт у нас е на 26 май в зала Арена София, макар и без братята в състава, светла им памет. Но с включването на турските груув машини Black Tooth и най-логичният избор от българската сцена, Odd Crew.

Приложението

За любителите орнитолози идва приложението Merlin Bird ID. По звуците, окраската и средата, в която сте видели птицата, то ще ви помогне да я идентифицирате. Просто отваряте Merlin Bird и отговаряте на три кратки въпроса.

Сериалът

Добри поличби се завръща! След успеха на първия сезон по романа на Нийл Геймън и Тери Пратчет Prime Video съобщиха, че ще има и втори. Самият Геймън обяви, че по историята са работили с Пратчет още преди 30 години, но не са имали възможност да я завършат. Излиза на 28 юли и ще има 6 епизода.

Сбогуването

В ново интервю за Igloo Magazine Лиса Джерард съобщи за края на Dead Can Dance. На въпрос за нов албум или турне на легендарната уърлд/дарк уейв банда тя казва: „Вярвам, че с Dead Can Dance е свършено, това беше краят.” Певицата споделя, че с Брендън Пери нямат обща посока в творчески план.

Парчето

Queens of the Stone Age ще издадат нов албум, първи от 6 години насам. In Times New Roman… ще излезе на 16 юни, а дотогава въртим първия сингъл от него Emotion Sickness и стискаме палци новият албум да ги докара отново към Балканите.

Мястото

Агентите от К.Е.В.А. усвоиха и задното си дворче с масички и удобни дивани и пейки и всеки ден след 16:00 можете да хапнете и пийнете О’ЗАД. Менюто е семпло, но и също толкова вкусно, обещават те. Ще пробваме веднага.