Топ 10: Пародията, кавърът и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Пародията

Като фенове и на Толкин, и на Уес Андерсън нямаше как да не се разтопим от удоволствие във визуалния каламбур, дело на Curious Refuge. Как би изглеждал Властелинът на пръстените в пастелено-бонбонената визия на Уес Андерсън и с Бил Мъри като Гандалф, Тимъти Шаламе като Фродо и още редовни гости от филмите на режисьора, вижте в забавния The Whimsical Fellowship.

Кавърът

Не можем да не отбележим полупародийния прочит на класиката на Крис Айзък Wicked Game от групата на любимия ни комик Джак Блек и вечния му другар Кайл Гас Tenacious D. И все пак Джак наистина може да пее и подхожда с нужната доза уважение.

Книгата

Феновете на фентъзито имат повод да празнуват. Чисто нов сборник приказки от Любомир Николов (да, човекът, който преведе почти целия Толкин и ранните романи на Стивън Кинг на български) се задава на хоризонта. Казва се Приказките на Нарви и излиза дори и в Гърция. С илюстрации от Петър Станимиров.

Концертът

Не че Hollywood Vampires са най-яката рок банда наоколо. Но двамата ветерани в нея Алис Купър и Джо Пери (Aerosmith) са живи легенди, а фактът, че с тях на китара и вокал е Джони Деп, ни кара да се вълнуваме за концерта им с хардрок класики. И да, Деп за пръв път ще е у нас. Гледаме ги на 12 юни в Арена София.

Филмът

Третият филм на Ари Астер (след Midsommar, Hereditary) Beau is Afraid ни среща с трогателната и стряскаща история на Бю. Син на силната бизнесдама Мона, той се сблъсква с живота и реалността след смъртта на майка си. Имаме разкошен Хоакин Финикс в главната роля.

Джаджата

Обичаме пица. И обичаме да ни е лесно и удобно да си направим такава. Най-новият ни помощник се казва Ooni Volt 12 и е изцяло електрическа пещ, която е еднакво подходяща и за кухнята, и за двора. Има доста опции за настройка и струва 1800 лв.

Клипът

Lunikk умеят да обличат ърбън инди парчетата си в подходящи за тях видеодрехи. Клипът към последния им сингъл Daggers излиза на 15 юни и като привилегировани фенове можем да ви подскажем от кухнята, че изглежда страхотно. Песента също.

Албумът

Бял шум е обложката на новия албум на Foo Fighters But Here We Are. И това е напълно разбираемо – първият запис на Дейв Грол и компания след смъртта на любимия на всички Тейлър Хокинс няма как да не е емоционален. И все пак в него има сила, позитивна енергия и чист рок.

Приложението

Собственият телефон на Google – Pixel, разполага с няколко лични достойнства, доскоро недостъпни за други брандове. Казваме доскоро, защото сега с Pixel Search можете да пренесете тези мобилни гъдели на всеки телефон.

Трейлърът

На 21 юли излиза филмът Барби. Току-що видяхме трейлъра му, който е толкова розов, пластмасов и истеричен, че получихме едновременно диабет и ботокс. Очертава се мощна криндж атака, предупредени сте.