Топ 10: Новината, Instagram профилът и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Новината

Линда Хамилтън се включва в каста на предстоящия пети, последен сезон на Stranger Things. Надали ще се превъплъти в легендарната си роля на Сара Конър от Терминатор, но нищо не знаем, преди да видим финала догодина.

Instagram профилът

Един от Instagram профилите с най-красиво съдържание, на които сме попадали, е Enchanted Booklet. Публикуват великолепни илюстрации от книги, издавани в последните 150 години. Тази например е по Падането на къщата на Ъшър на Едгар Алън По, нарисувана от Фриц Айхенберг през 1944.

Тийзърът

На 29 юни излиза първа част от трети сезон на Вещерът. Феновете знаят, че с него се разделяме с Хенри Кавил в главната роля, преди да я отстъпи на Лиъм Хемсуърт. А вече имаме и тийзър, в който Гералт, Йенифър и принцеса Сирила млатят банда гадове.

Филмът

Димитър Коцев – Шошо и Александър Станишев стоят зад независимия филм The Answer To All Questions. През призмата на магически реализъм филмът разказва за три млади жени в повратен момент от живота им. За да излезе на екран, е нужна вашата помощ и можете да подкрепите проекта тук.

Албумът

Джош Хоми се завръща с нов албум на Queens of the Stone Age. Посоката е някъде между последните два записа на бандата. In Times New Roman е девиантен, диаболично хлъзгав алтърнатив рок с пустинен полъх и намек за кошмари, с хубави рифове и измамно спокойни, но дълбоки песни.

Книгата

Уендиго на Стефан Стефанов умело броди из дебрите на класическа мистерия, уестърн и дори малко хорър. Действието се развива в средата на XIX век. Група мъже са хванати в ледения капан на северните щати, но зимата не е най-страшният им враг. Митичният индиански дух Уендиго отнася пътниците един след друг. За 14,90 лв. от Ciela.

Джаджата

Nothing представиха новия си модел слушалки Ear 2. Освен че изглеждат великолепно, звукът е кристален, а страничният шум –  редуциран. Има опция за персонализиране на звука чрез анализиране на слуха в приложението. Управляват се чрез стискане на стеблото, имат и водоустойчивост.

Клипът

Полските метъл зверове Behemoth заснеха мракобесен видеоклип към парчето Once Upon A Pale Horse от миналогодишния им албум Opvs Contra Natvram. Видеото отново е дело на полското студио Grupa13, с които Нергал и компания работят поне за десети път. Пакт, роден в ада?

Фотоалбумът

Излезе от печат втори том на албума Една като никоя. София в старите пощенски картички и снимки на Христо Алексиев. Този път са включени около 700 снимки и картички на столицата от периода 1920–1943. Книгата е в луксозно издание и колекционерски тираж. Може да се поръча от автора на christosart@yahoo.com, а цената е 250 лв.

Настолната игра

City of the Great Machine е игра, в която един геймър контролира изкуствен интелект, захранван от стиймпънк машина, а останалите трябва да организират поне три бунта преди полунощ и преди машината да е изсмукала живота от града. Може да се играе кооперативно, соло или 1 срещу всички.