Топ 10: Празникът, хотелът и още…

Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Празникът

Този месец София празнува. И тъй като сме основно софийски културен гид, няма как да не отбележим любовта ни към града на 17 септември. София става столица през 1879, но историята ѝ е на няколко хиляди години. През вековете носи имената Сердонполис, Сердика, Средец, Триадица, а от XIV век и София.

Хотелът

Знаете за хотелите за котки, нали? Е, в Япония има такъв, но за хора. Ако си букнете нощувка там, ще спите в капсула с прозрачна врата, а отвън нея свободно щъкат котки. Neko Yokujo & Neko Hatago е идеалното място за любителите на котки, ако ви допада идеята вие да сте в клетка, а любимците не.

Завръщането

Почти не си давахме сметка колко опустя родната рок сцена с оттеглянето на Babyface Clan от активна дейност. Почти. Защото след като обявиха, че се завръщат с концерт на лятната сцена на Строежа на 15 септември, неизменно ни изплуваха спомени за френетичния Насо Русков на концерт. Дано не е само за този лайв!

Книгата

Стивън Кинг посвещава цял роман на новата си любимка – частния детектив Холи Гибни, с която ни запозна още в Мистър Мерцедес. Холи е напрегнат трилър с неочаквани злодеи и не най-обичайния главен герой. Съвсем в духа на Кинг е и е на пазара с твърди и меки корици от Бард.

Компютърна игра

Третият епизод на легендарното RPG Baldur’s Gate вече е в Steam и ако желаете да посветите двуцифрен (или трицифрен…) брой часове във виртуален фентъзи свят с богата история и страхотен геймплей, няма нужда да търсите повече. Базирана на света на Dungeons & Dragons, играта вече е тотален хит и получава максимално високи оценки от критика и фенове.

Филмът

Последното пътуване на Деметра е хорър, изцяло базиран на фрагмента от романа на Брам Стокър Дракула, загатнат в бордовия дневник на Деметра – руският кораб, с който Дракула пътува от Варна до Лондон. Имаме филм с моряци, затворени за седмици на кораб в открито море с гладен вампир. Представете си първия Пришълец, но в морето в края на XIX век.

Instagram профилът

Не е лоша идея, просто Instagram каналът на двама млади и много забавни комици се казва thats.a.bad.idea. Къри Баркър и Купър Томлинсън са адски смешни и се майтапят с всевъзможни злободневни теми. Например с предразсъдъците покрай новия филм Барби.

Албумът

След 6 години мълчание дуум рок/метъл бригадата Royal Thunder отново е в акция, водена от гласовитата басистка Мелъни Парсънз. Албумът Rebuilding the Mountain не носи тежестта на дебюта от 2012, но е далеч от лековатите забежки в следващите издания. Солиден, меланхоличен и хубав, с повече опит, отколкото коравост, това е страхотно завръщане за бандата.

Риалитито

Ози Озбърн вече може и да не може да излезе на сцена и отменя турнета и концерти от пет години насам. Но се завръща на малките и още по-малки екрани с нова поредица изцепки от шантавото си семейство. The Osbournes Family тръгна на 12 септември по BBC.

Видеото

By Kreepin Deth – Own work, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons

Тил Линдеман не може да стои мирно. Докато групата му Rammstein тъкмо приключи турне с гигантска продукция (как иначе!), той обяви нов албум на соловия си проект Lindemann. И вече ни пусна клип към заглавното парче Zunge(език). Има и езици в него, да. И малко боли да го гледаме.